Društvo

НТП ЧАЧАК НА 65. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

НТП ЧАЧАК НА 65. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

На 65. Међународном сајму технике и техничких достигнућа, који је свечано отворен у Београду 16. маја, а који је трајао до 19. маја, Научно технолошки парк Чачак и његове чланице представили су своје иновативне производе и услуге. Сви који су били заинтересовани информисани су о њиховим програмима који пружају подршку стартапима и растућим технолошким компанијама.

Након свечаног отварања, њихов штанд посетили су високи званичници, укључујући министарку  науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелену Беговић, министарку здравља Даницу Грујичић, министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића, министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељка Будимира и покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност Зорана Милошевића.

Циљ ове сајамске манифестације био је да повеже и промовише произвођаче, дистрибутере, конструкторе, стартап компаније, трговце, научно-истраживачке и образовне институције, иноваторе, агенте и заступнике водећих светских компанија у индустрији. Под слоганом „Рестартˮ окупило се око пет стотина излагача, од чега око две стотине страних, из тридесетак земаља са четири континента. Интенција Сајма технике била је да у највећој мери представи производе и технолошка достигнућа у глобално-трендовским областима, као што су аутоматизација и роботика, вештачка интелигенција и машинско учење, 5G мреже, блокчејн технологија, проширена и виртуелна стварност, нанотехнологија, чисте енергије, квантни рачунари, дронови и слично.

Наступ Научно технолошког парка Чачак и његових чланица на Сајму технике омогућен је уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација.


Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.