G.Milanovac Region

Обележен Дан општине Горњи Милановац

Обележен Дан општине Горњи Милановац
У суботу, 23. априла, обележено је 207 година од подизања Другог српског устанка у Такову и 163 године од оснивања града Горњег Милановца.


Тим поводом венце су на споменик Слободе и споменике Војводи Живојину Мишићу, Војводи Милану Обреновићу, Александру Карађорђевићу и споменик Краљици Драги Обреновић положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизоног места касарне „Војвода Радомир Путник“, Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац, Јадранка Достанић, заменица председника општине Горњи Милановац и Дејан Вељовић, Начелник општинске управе Општине Горњи Милановац.


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац истакао је да град данас има више повода за обележавање и свечаности.
-Желео бих да честитам свим грађанима општине Горњи Милановац данашњи дан, а Војсци Србије Дан војске. Данас обележавамо и 23. април, Дан устанка у Такову, сутра је један од највећих хришћанских празника, тако да су ово заиста значајни датуми. Веома сам срећан што су данас, након 2019. године поново са нама наши пријатељи из Норвешке и других држава из окружења. Успели смо да победимо пандемију и можемо заједно да обележимо један од најважнијих датума, не само за општину Горњи Милановац, већ и за целу Србију. Други српски устанак који се одиграо 15. априла, на Цвети 1815. године, симбол је зачетка модерне Србије, какву данас познајемо. Мислим да, као потомци кнеза Милоша, поседујемо његову мудрост и да ћемо на набољи начин Србију водити у будућност –закључио је председник општине.
Ковачевић је свим суграђанима пожелео срећне васкршње празнике, да их проведу са својим најближима у здрављу и миру.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.