Ivanjica Region

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

                                     ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ

Ивањичко Друштво за церебралну и дечију парализу је традиционално 3. децембра обележило Међународни дан особа са инвалидитетом манифестацијом у хотелу „Парк“ коју су приредили заједно са ученицима и наставницима ОШ „Милинко Кушић“.

Кроз песме, драмске текстове, литерарне радове ученици Душице Савић и Олгице Цветковић подсетили су на важност другарства, узајамне помоћи и подршке. Истакли су потребу прихватања да нисмо сви исти и да је лепота управо у тој различитости. Своје песме је читао и млади песник Данило Зарић, ученик ОШ „Мајор Илић“ Кушићи.

Овом приликом су додељене и награде најуспешнијим учесницима ликовног конкурса на тему „Не постоје препреке, само изазови. Заједно можемо све.“ Био је намењен малишанима од седам до десет година из Ивањице, Ариља, Лучана и Тополе. Пристигло је 270 радова, па је комисија имала заиста тежак задатак да одабере најбоље, казала је Мирјана Оцокољић, заменица председнице Друштва за церебралну и дечију парализу.

-Мирјана Оцокољић  (фото: Ј.С.)

-Ове године смо се одлучили за едукацију намлађих јер се у периоду од седам до десет година формирају ставови. Учимо децу у породици и школи шта значи различитост, које потребе имају особе са инвалидитетом и развијамо код њих емпатију. На конкурс који смо организовали уз подршку професора разредне наставе из ОШ „Милинко Кушић“ пристигло је 270 радова рађених различитим техникама. Закључили смо да су деца много креативна, да осим што су приказала своје виђење функционисања особа са инвалидитетом, имала су и лепе примере решавања њихових препрека. Мислим да смо допринели да деца још више науче о потребама особа са инвалидитетом и заједничком функционисању у свакодневним активностима.

                                                                                                       Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.