Društvo Privreda

“OBoost” ХАКАТОН У ЧАЧКУ

ИНОВАТИВНИМ РЕШЕЊИМА ДО УНАПРЕЂЕЊА САДРЖАЈА ОВЧАР БАЊЕ

Научно технолошки парк Чачак, у сарадњи са Градом Чачком, уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој, сутра и у недељу (6. и 7. новембра), организоваће хакатон, под називом “OBoost”. На тему овогодишњег хакатона “Иновативним решењима до унапређења садржаја Овчар Бање”, тимови ће  имати прилику да кроз наредна два дана креативним идејама, успостављањем заједничких циљева и подршку ментора дођу до решења која касније могу бити имплементирана. 

– Главни циљ догађаја је представљање и одговарање на изазове данашњице, као и решавање конкретних проблема у области дигитализације, кроз повезивање са природним добрима наше земље. Поред тога, решавањем проблема и пројектовањем решења остварује се могућност превођења тих решења у одрживе  пројекте, стартапе и пословне подухвате. У току хакатона, тимови ће имати прилику да сарађују са менторима из стручних области и на тај начин унапреде своја знања и вештине, и стекну ново искуство. На крају, комисија ће оцењивати излагање и идеју, а градирањем оцена биће проглашен победник. Прва три места ће бити награђена вредним наградама – рекао је за наш лист Филип Илић, пројектни менаxер Научно технолошког парка Чачак.

Према његовим речима, циљ овогодишњег хакатона је да млади буду упознати и повезани са трендом који захвата цео свет, али и да буду укључени у иновациону заједницу, која поставља темеље тих трендова, даје решења и нуди могућности да, пре свега, наша земља буде једна од водећих у области туризма, дигитализације и очувања природних добара.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.