Društvo

OBRADOVIĆ POČEO KAMPANJU PROTIV IZGRADNJE MIGRANTSKOG CENTRA U ČAČKU, TODOROVIĆ TVRDI DA TAKAV PLAN NE POSTOJI

Kampanja pod nazivom “Nećemo naseljavanje migranata u našem gradu” počela je u Čačku, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović među prvima je danas potpisao peticiju kojom se protivi naseljavanju migranata u Čačku i izgradnji migrantskog centra izjavio je na konferenciji za medije da će potpisi građana biti prikupljani svakodnevno na gradskom i seoskom području.

– Posle Vučićeve izjave iz Atine da će Srbija preuzeti deo migranata iz Grčke, jasno je da kreće ostvarenje ranije najave da će prazna srpska sela naseliti migranti i da će vlast, po uzoru na Angelu Merkel, tako rešavati problem slabog nataliteta u našoj zemlji- reko je Obradović. On je istakao da je to direktan udar na bezbednost naših porodica.

-Posebno zabrinjava odluka skupštine grada Čačka sa sednice održane 26. marta 2018. godine kada je donet “Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji grada Čačka za period od 2018-2021. godine“, o kome su diskutovali i glasali protiv njegovog donošenja odbornici Dveri u skupštini grada. Zahtevamo poništavanje pomenutog lokalnog akcionog plana o unapređenju položaja migranata u našem gradu. Očekujemo veliku podršku naših sugrađana kako bismo sprečili probleme sa kojima se suočavaju građani u drugim mestima u Srbiji gde su migranti već smešteni – rekao je Obradović.


Gradonačelnik Čačka i predsednik GO SNS danas je izjavio da „nikakav plan niti postoji, niti je postojao da Čačak bude bilo kakv centar za prihvat migranata“.

-Mi imamo uzugovore sa Međunarodnim institucijama. Grad Čačak niti planira, niti ima lokaciju za te namene, ali sve ono što je neophodno da kao solidarni i humani ljudi, hrišćani, pre svega, učinimo kao pomoć tim ljudima, koji su u velikoj nedaći, naravno da ćemo učiniti. Da li je to hrana, sanitetski materijal…. ali, ponavljam, plan za izgradnji migrantskog centra ne postoji- rekao je Todorović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.