Društvo Grad

Очишћен отворени канал дуж Улице Александра Савића

У Месној заједници „Лугови“, завршено је чишћење отвореног канала дуж Улице Александра Савића. Радове су извели радници ЈКП „Комуналац“ Чачак, по налогу ЈП „Градац“ Чачак, у циљу смањења ризика од поплава и функционисања канала у максималном капацитету.

-Овај канал је пре неколико година направљен средствима добијеним од Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, у износу од преко 20 милиона динара и у великој мери је утицао на одвод површинских вода и смањење ризика од поплава. Након изградње овог канала, кроз реконструкцију Улице Александра Савића изграђен је и колектор атмосферске канализације од Каменог моста до подвожњака код Шумадијиних зграда, чиме је проблем угрожености од поплава овог насеља трајно решен – саопштавају надлежни.
Паралелно са овим радовима, у сарадњи са ЈКП „Комуналац“ и ЈКП „Градско Зеленило“ Чачак, уклањено је растиња и машинама је очишћен канал за одвод површинских вода дуж пруге, код „Шумадијиних“ зграда, чиме су створени услови за наставак радова, нивелисање и бетонирање канала, како би и доњи део МЗ „Лугови“ био заштићен од изливања површинских вода.
Чланови Савета Месна Заједница „Лугови“ Чачак, на челу са Раденком Лазић, били су иницијатори да овај проблем буде заједнички решен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.