Grad

OD 41 TESTIRANA UZORKA U ČAČKU, SAMO JEDAN POZITIVAN

Od 41 testirana uzorka na korona virusa samo jedan je pozitivan i reč je o osobi koja je došla iz inostranstva, saopšteno je posle današnjeg sastanka Radnog tima za praćenje širenja COVID-19.

U saopštenju se navodi da su uzorci rađeni kod lica iz kućne izolacije.Danas se uzimaju 33 uzorka, a Zavoda za javno zdravlje Čačak i dalje radi kontrolu kućne izolacije.

U Opštoj bolnici Čačak na prijemnom odeljenju bilo je sedam pregleda i tri prijema.Trenutno se u toj ustanovi nalazi 12 pacijenata, jer je prethodnog dana 11 pozitivnih upućeno za Beograd, ne zbog težine kliničke slike već na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja. Tri lica su prebačena na grudno odeljenje jer su bili negativni na COVID-19, a imaju upalu pluća.

Dom zdravlja saopštio je da je u ambulanti Ljubić pregledano šest pacijenata, od toga dva su sa povišenom temperaturom, a jedan je upućen na infektivno odeljenje.

U svim ostalim ambulantama registrovano je šest bolesnika sa povišenom temperatuom.

Hitna pomoć imala je četiri transporta, a dečije odeljenje imalo je tri do četiri pregleda tokom dežurstva.

Sanitrani inspektor rekao je da se smanjio broj rešenja o izolaciji u Čačku, a da se povećava na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Zdravstveni inspektor je sa ostalim službama prethodnog dana radio na rešavanju zakonske i druge procedure vezane za halu u Atenici.

Inspektor rada obavestio je članove Radnog tima o zakonskim obavezama koje se moraju ispoštovati prema radnicima koji budu radili na održavanju „plave hale“.

Sve inspekcijske službe redovno su radile na svojim zadacima po predviđenoj dinamici kao i civilna zaštita koja u ovim uslovima ulaže vanredan napor da savlada mnoge probleme. Juče su podelili dezinfekciona sredstva za 61 stambenu zgradu.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović koji je zadužen da vodi poslove vezane za život i rad hale u Atenici izneo je čitav niz tehničkih problema, pa iz toga je proistekla obaveza kako za Zavod za javno zdravlje, tako i za službe koje će davati radnike za rad u tom objektu.

Zavod ima obavezu da da stručna metodološka upustva odnosno potrebne protokole za ličnu higijenu i mere zaštite, a objekti koji daju svoje radnike u okviru svojih nadležnosti da odrade određene pravne akte.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.