G.Milanovac Region

Одобрена додатна средства за субвенције за енергетску санацију


Тридесет четврта седница општинског већа општине Горњи Милановац одржана је јуче. Већници су разматрали шеснаест тачака дневног реда, а као најзначајније издвојиле су се измене и допуне Правилника о субвенцијама за енергетску санацију и измена статута Предшколске установе „Сунце“.

-По питању суфинанасирања мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, ове године се на Јавни позив јавило 115 домаћинстава. Комисија која је задужена за реализацију мера енергетске санације је утврдила да је 106 домаћинстава испунило услове конкурса, а како нам је на тој позицији недостајало неких 500 000 динара да бисмо свим пријављеним грађанима изашли у сусрет, данашњом изменом Правилника смо тај новац обезбедили, тако да ће сви који су испунили услове за субвенције, добити новац за енергетску санацију, како индивидуалних, тако и колективних стамбених објеката. Оно што смо такође данас одобрили јесте измена статута предшколске установе „Сунце“ која је јако значајна због измене самог закона. Ова установа је прилагодила свој статут новим изменама где су тачно дефинисане поједине позиције и одговорности запослених – рекао је председник Ковачевић.
Такође, било је и речи о субвенцијама које су додељене ЈКП Горњи Милановац и Јавном предузећу за изградњу наше општине.

-Основним буџетом Општине Горњи Милановац опредељена су средства за субвенције Јавном комуналном и Предузећу за изградњу. Реч је о субвенцијама које су они интерно затражили да се измене. Код Јавног предузећа за изградњу због недостатка на тржишту багера које су намеравали да купе, новац је преусмерен на неке друге гарђевинске материјале и машине, а ЈКП се у оквиру свог Програма коришћења субвенције определило да у складу са пројектом „За Горњи Милановац без дивљих депонија“ чија реализација је у току набави дрон, фото клопке и све оно што је потребно за спречавања настанка сметлишта. Строго ћемо кажњавати грађане који се несавесно односе према околини. ЈКП и Општина субвенционишу комунални рад, смеће се износи из 52 месне заједнице, тако да нема потребе за стварањем дивљих депонија, поготову што то људе на селу не кошта – закључио је Ковачевић.

Извор: Кабинет председника општине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.