Dragačevo Društvo Sport

Одржан Хуманитарни турнир у Гучи, средства намењена за вртић

Првомајске празнике Марјан Мишовић и Марко Виторовић из Гуче, са неколико другара, искористили су за организацију Хуманитарног турнира у малом фудбалу, на ком су преовладали дружење и хуманост. Недавно, тачније 1. и 2. маја, одржан је Хуманитарни турнир у малом фудбалу у Гучи, а сва прикупљена средства опредељена су за куповину реквизита и опреме за вртић у драгачевској варошици.  

Фото: Архива саговорника

–  Крајем априла договорили смо се да организујемо турнир у малом фудбалу, али да он буде хуманитарног карактера. Прво нисмо знали за шта ћемо прикупљати новац, хтели смо да зовемо Центар за социјални рад, да видимо коме је потребна помоћ, али смо на крају дошли на идеју да то буде помоћ за вртић у Гучи, у који смо сви ми ишли. Из вртића су нам рекли да им је помоћ увек добродошла, а пре свега, потребна им је опрема и реквизити за децу. Нас девет је било у организацији,  па смо одлучили и да тражимо помоћ од свих оних који би се укључили да финансијски подрже турнир. ФК „Драгачево“ и 27 фирми се одазвало позиву и прикључило. Ми смо желели да одрадимо медаље, пехаре, али и мајице за успомену свима онима који су дали свој допринос – рекао је Марјан Мишовић, један од организатора.

У турниру је учествовао велики број играча, како из Драгачева, тако и из околних општина и градова.

–  Учествовало је укупно 14 екипа, и то из Чачка,  Краљева, Ивањице, али и Гуче и околине, нисмо имали котизацију, већ је сваки играч учествовао симболично са 1000 динара. Поставили смо кутије за помоћ, а и приход од пића које је продато, такође, ишао је у хуманитарне сврхе.  Иако је било лоше време, играчи нису хтели да одустану – рекао је Мишовић.

Упркос лошем времену и киши која је падала оба дана, заједничким снагама и добром организацијом прикупљено је 155.000 динара, а ови момци дали су одличан пример, свима онима који некоме желе да помогну, јер су дружење и саосећајност управо оно што нам је свима данас потребно.

Поновна акција планирана је за лето.

Најбоље екипе турнира:

1. Фламенго

2. Гаучоси

3. Жича

4. Рекреативац

Најбољи стрелац – Лука Бојовић – екипа Жича

Најбољи голман – Вук Јовановић –  екипа Фламенго

Најбољи играч – Немања Марковић – екипа Фламенго

Виолета Јовичић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.