Ivanjica Region

ОДРЖАНА 10. СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА

                        ОДРЖАНА 10. СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА

На овогодишњој 10. по реду Спортској олимпијади, одржаној прошлог петка у ОШ ’’Вучић Величковић’’ у Међуречју, учествовали су ученици седам сеоских школа. Такмичили су се у шест спортских дисциплина, а прво место деле школе из Катића и Прилика.

-Учесници Олимпијаде (фото: Школа Међуречје)

 Уз школу домаћина наступили су ученици виших разреда школа из: Девића, Kатића, Kушића, Прилика, Братљева и Kовиља. Такмичили су се у: фудбалу, кошарци, одбојци, шаху, стоном тенису и три атлетске дисциплине- трци на 60 метара, бацању кугле и скоку у даљ. То су све спортови које ове мале сеоске школе могу да подрже, мада има и школа које због малог броја ученика нису у могућности да се такмиче екипно. Ове године је као новина било организовано и такмичење кликерима за предшколце и млађе основце.  

Свеукупни победници су школе „Мићо Матовић“ Катићи и „Сретен Лазаревић“ Прилике, док је треће место припало школи „Мајор Илић“ Кушићи. Но, значајније од резултата било је дружење, стицање нових пријатеља. За локалну самоуправу и Спортски савез Ивањице, који су подржали су ову манифестацију, основни циљ је популаризација спорта и уопште физичке активности међу младима, као и неговање такмичарског духа.

Сваке године мења се домаћин овог такмичења коме Спортски савез за ту прилику обезбеђује сву потребну опрему.

                                                                                                                  Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.