Sport

ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВОГ ДУХА

Прошле године је у предивном амбијенту Овчарско-кабларске клисуре одржана трка „Мала Света гора“ на којој је учествовало више од 200 тркача из Србије и Републике Српске. Охрабрени одјеком који је она имала, али и помало затечени веома скромним сазнањима које је један број учесника имао о овом локалитету њени организатори су дошли на идеју да учине корак више ка упознавању шире јавности о њеним лепотама и историји.

Водећи се крилатицом да је „у здравом телу здрав и дух“ и жељом да овај још увек недовољно познат бисер Србије представе у што лепшем светлу решили су да све то обједине организовањем „Фестивала здравог духа“ на коме ће његови учесници, осим провере своје физичке спреме, моћи и много тога да сазнају о Овчар Бањи, Западној Морави, околним планинама. 

Први догађај у оквиру овог фестивала је трејл трка која ће бити одржана сутра, 27. јуна. Реч је посебној активности која комбинује трчање и ходање у природи, најчешће по означеним планинским стазама. На блажим успонима се трчи, а на већим узбрдицама се хода са или без употребе штапова. Иде се по теренима са различитим подлогама, али је обавезно да њима постоје препреке које такмичар мора да савлада.

По први пут у нашој средини ће бити организовано такмичење у акватлону, дициплини која обједињује пливање и трчање. У суботу, 10. јула, на програму је Куп Србије. Наредног дана следи друго издање трке „Мала Света гора“. Атлетичари ће током трка на пет и десет километара имати прилике да прођу поред једног броја манастира мале српске Свете горе и то јој даје посебну драж. Током оба ова дана учесници ће моћи да уживају у добро осмишљеним програмима. 

Организатори овог јединственог догађаја су Удружење „Чачански полумаратон“, Планинарско друштво „Каблар“ и триатлон тим „Борац“. Препознајући његов значај за наш град и ову регију материјалну подршку је пружила и локална самоуправа Града Чачка.

Отварање фестивала биће одржано пред старт трејл трке који је заказан за 11 часова. Око 14 сати је планирано проглашење победника и додела медаља.

ЗБОГ ОДРЖАВАЊА ТРКЕ, У НЕДЕЉУ, 27. ЈУНА, ОД 10.30 ДО 13 САТИ БИЋЕ ЗАТВОРЕН ПУТ ОВЧАР БАЊА – МАНАСТИР НИКОЉЕ, А ОД 10.45 ДО 12.45 ПУТ ОВЧАР БАЊА – КАБЛАР.

В. Д. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.