Ivanjica Region

ПАKЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПОРОДИЦЕ

АKЦИЈА ЦРВЕНОГ KРСТА

                        ПАKЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПОРОДИЦЕ

     Црвени крст Ивањица је прошле седмице започео дистрибуцију пакета најугроженијим породицама на територији општине. Обезбеђено је по 300 прехрамбених и хигијенских пакета и 3000 килограма брашна. Биће обухваћени корисници у свих 19 месних заједница.

Заједничка акција активиста Црвеног крста (фото: ЦК Ивањица)

    -Будући да је наша територија веома разуђена и да нисмо могли да обезбедимо превоз, у помоћ су нам, уз наше волонтере, прискочили волонтери Црвеног крста Србије-чланови Националног тима за деловање у ванредним ситуацијама и локална самоуправа. Тако смо за два, три дана успели да дистрибуирамо пакете угроженим породицама у свим удаљенијим месним заједницама, наглашава секретар ивањичког Црвеног крста, Анкица Мојсиловић.

Пакети помоћи стижу и до најудаљенијих породица (фото: ЦК Ивањица)

     Средства за набавку пребрамбених производа и средстава за хигијену за програм помоћи најугроженијим породицама у градовима и општинама друге, треће и четврте групе развијености и ове године обезбедила је Влада Републике Србије на иницијативу Црвеног крста Србије, а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.