Društvo

ПЕСМОМ И МУЗИКОМ „ЗА НИКОЛИНИНО ЛЕПШЕ СУТРА“

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У ТРБУШАНИМА

Сви који су обећали дошли су да певају и свирају како би помогли у лечењу петогодишње Николине Ћирић. Концерт за памћење, пре свега породици девојчице, организовали су породични пријатељи. Одржан је у среду, 11. маја, у Дому у Трбушанима. Више од 20 учесника песмом и музиком дали су зрачак наде за Нинино лепше сутра. Од улазница сакупљено је 132.000 динара. Потребно је још много, а рок је кратак, до почетка јуна, када Николина са мајком Данијелом Милутиновић путује на прву контролу у Универзитетску болницу у Истанбулу.

Јуче су породицу звали турски лекари. Контрола јој је заказана за 6. јун. Само за ово потребно је око 9.000 евра. Али, како прича Данијела, дали су им додатну наду.

– Када смо први пут били у Турској, Николини су рађена и генетска испитивања. Јуче су нас обавестили да је добила шансу да се лечи својим матичним ћелијама. Заправо, како су рекли, она може потпуно да се излечи на тај начин. За све то је потребно 20.000 евра, а када будемо отишли у јуну, имаћемо консултације са лекарима. Да би се све то остварило, новац који је потребан, не можемо обезбедити сами. Акција преко Фондације „Буди хуман“ траје и даље, али ни то није довољно – каже Данијела, захвална организаторима концерта и хуманитарцу Владу Драгићу, који је дошао са својом децом и подржао целу акцију.

Она објашњава да су терапије и вежбе после првог боравка у болници у Истанбулу већ дали добре резултате. Нина је, захваљујући помагалу и сталним вежбама стала на своје ноге, почела да склапа реченице. Породица се нада да ће, ако се оствари лечење матичним ћелијама, њихова Нина имати нови живот. Данијела позива чачанске привреднике и све друге који могу да помогну да њена ћерка буде као и друга деца.

– Ово је једина шанса да Нина буде здраво дете! Страхујем да другу прилику неће имати. Али, гледамо напред и верујемо да ће све бити добро – каже Данијела.

Концерт у Трбушанима су огранизовали породични пријатељи, који су за девојчицу прикупљали новац и на више хуманитарних базара прошле и ове године.

– За концерт је продато око 500 карата. Сви певачи које смо позвали, дошли су. Посебно нам је драго што је био и Срећко Шушић, а обрадовао нас је и Илија Давидовић, певач из Гуче који је изгубио вид одмах по рођењу, који је рекао да су он и Нина исти пред Богом, јер он не види, а она још не може добро да хода. Али, како је рекао, верује да ће, уз Божију помоћ, и Нина напредовати – испричале су нам је Данијела и Драгана, једна од организаторки.

В. Т.

ПОМОЋ И ДАЉЕ ДОБРО ДОШЛА

Превремено рођење у седмом месецу трудноће, оставило је последице на Николинино здравље. Рођена је са само 850 грама и одмах је пребачена у инкубатор, где је добила мождано крварење. Дијагностикован јој је хидроцефалус, због чега је оперисана на Дечјој клиници у Тиршовој. Тада јој је уграђен ВП шант. Осим церебралне парализе дијагностикована јој је и епилепсија. Пре две године поново је оперисана, јер се ВП шант запушио, па је рађена ревизија.

Помоћ за Николину Ћирић може се уплатити преко Фондације „Буди хуман“, слањем СМС поруке 1148 на 3030 или уплатом на динарски рачун: 160-6000001248314-83.  

ВЕЧЕ ЗА НИНУ И У ТАЛИЈИ

Најављено је да ће следеће седмице бити одржано још једно хуманитарно вече за Николину Ћирић. У ресторану „Талија“, следећег четвртка, 19. маја, од 19 часова због Нине ће певати Мирослав Симовић Симо, Милош Ристановић Моцарт и Војкан Алексић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.