Društvo G.Milanovac Kultura Region

Пети међународни позоришни сусрет „ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ“

Пети међународни позоришни сусрет „ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ“ у организацији Милановачког позоришта и подршку Културног центра биће реализован од 10 . до 16. јула 2023. године у Горњем Милановцу.

Право учешћа на Конкурсу имала су професионална и непрофесионална позоришта и позоришне трупе из Србије и света.На темељу опредељења установљеног на претходна четири сусрета, а од публике и званичне критике прихваћеног – да су основ сусрета глумац и његова вештина, игра ансамбла, дубина и значај изабраних тема драмских текстова, Бранко Кнежевић, глумац и редитељ Милановачког позоришта је одлучио да од 14 пријављених представа у продукцији позоришта из: Србије, Словеније, Хрватске, Македоније и Републике Српске за такмичарски део Петог међународног позоришног сусрета „ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ“, одабере пет представа, од којих су две по позиву селектора.

У такмичарском делу Сусрета наступиће:

1. Културно друштво „Лошки одер“, Шкофја Лока (Словенија), са представом ХАМЛЕТ У МРДУШИ ДОЊОЈ (по позиву),

2. Позориште „Даске“, Лакташи, (Република Српска, Босна и Херцеговина) са представом МИЛИОН И ПО (по позиву),

3. Дом културе „Радивој Увалић Бата“, Прокупље (Србија), са представом СУМЊИВО ЛИЦЕ,

4. Градско позориште, Јагодина (Србија), са представом СА(Х)РАНА ДЕЛА ВИЛИЈЕМА ШЕКСПИРА,

5. “Театар 011”, Београд (Србија), са представом ВЕЧЕРЊА РУЖА

Отварање и свечана додела награда и признања резервисани су за наступ Милановачког позоришта. Биће то прилика да публика на великој сцени премијерно види драму “Лудакови записи” Николаја Васиљевича Гогоља.

Критички осврт на представе и фестивал даће Драги Ивић, позоришни и филмски критичар и продуцент.Најбоље међу најбољима прогласиће Иван Пантовић, дипломирани глумац. Најбољој представи уз плакету и диплому „ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ” припашће и новчани део награде од 60.000 динара. Плакета и диплома ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ додељују се и за: најбољу мушку и женску улогу, најбољег младом глумца, као и најбољој представи по оцени публике – жирија у сенци (за ове плакете и дипломе нису предвиђене новчане награде).

Карте за Пети међународни позоришни сусрет “ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ” су у продаји од краја јуна.

Извор: Културни центар Горњи Милановац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.