Aktuelno Društvo

PLANINARI “KABLARA“ PROTEKLOG VIKENDA NA JASTREPCU I JAVORU

ODLIČNI REZULTATI U TREKINGU, MASOVNO NA JAVORU

Članovi Planinarskog društva „Kablar“ doneli su pet medalja sa Jastrepca, gde je, u subotu, 18. maja, organizovano 4. kolo Treking lige Srbije, u okviru zvaničnog državnog prvenstva. U trci je učestvovalo 277 planinara iz cele Srbije, među kojima i 15 „Kablaraca“. Najusepšnija među planinarima „Kablara“ bila je šesnaestogodišnja Anđela Dukanac, koja je u juniorskoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju na maloj stazi.

 

 

Njen vršnjak Vasilije Vučetić na srednjoj stazi, takođe u juniorskoj konkurenciji, izborio se za srebro. Uspešni su bili i veterani – srebro je sa srednje staze donela Slađana Petrović, istom medaljom okitila se i Nataša Marković, koja se takmičila na kratkoj stazi, a Zdravko Karadžić osvojio je bronzu na velikoj stazi.
– Raduje i to što smo podmladili i omasovili članstvo, tako da se nadamo da ćemo biti sve uspešniji. Anđeli je ovo bilo prvo takmičenje i osvojila je zlato. Vasiliju je ovo treća trka i svaki put je osvojio neku medalju – kaže Boris Levai, organizator akcije ispred PD „Kablar“ i vođa puta i sam učesnik na velikoj stazi. Sledeće kolo Treking lige Srbije biće održano u Priboju, 1. juna.

Medalje za Kablarce

 

treking ekipa Kablara

U nedelju, 19. maja, oko 30 planinara iz Čačka i Gornjeg Milanovca peli su se na vrh Javora. Ovo je tradicionalna akcija PD „Golija“ iz Ivanjice, na koju se ove godine odazvalo oko 200 planinara iz deset planinarskih društava Srbije. Dužina ove staze je 13,5 kilometara, sa visinskom razlikom oko 420 metara. Branka Vuković kaže da su tokom akcije posetili Spomen-obeležje majoru Mihailu Iliću i junacima poginulim u bici na Galipolju, nakon čega je usledio uspon na najviši vrh Javora – Vasilin vrh (1.520 m).


U organizaciji PD „Kablar“ završena je osnovna planinarska obuka u Čačku i od 15. maja počela je ista obuka u OŠ „Desanka Maksimović“ u Gornjem Milanovcu.
V. T.

Foto: PD „Kablar“
NOVE AKCIJE
U ponedeljak uveče (20. maj) 20 planinara „Kablara“ krenulo je na Atos, a njihov povratak je planiran u subotu 25. maja.
U nedelju, 26. maja, „Kablarci“ idu u osvajanje Zasavice, specijalnog rezervata prirode u severnoj Mačvi. Već 1. juna organizuje se akcija „Stazama atomske banje“ u Gornjoj Trepči , a zainteresovani mogu da se jave organizatorima u PD „Kablar“.

O svemu ovome više u nedeljniku „Čačanski glas“ koji izlazi 24. maja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.