Grad

PLATO OKO GRADSKE RUPE DAĆE ČAČKU NOVI SJAJ, REKONSTRUKCIJA SE PRIVODI KRAJU

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa gradskim rukovodstvom posetio je lokaciju oko Gradske rupe, gde se izvode završni radovi na rekonstrukciji ovog dela centra grada. Sredstva za rekonstrukciju izdvojio je Grad Čačak u itnosu od 21 milion dinara. Na ovaj način će uži centar grada, zapravo Gradski trg biti spojen sa Gradskom bibliotekom.

Rekonstrukcijom platoa u centru grada, koja je počela polovinom jula, potpuno će se promeniti izgled nekada veoma popularne „Gradske rupe“ i šireg prostora na toj lokaciji, koja je godinama bila ruinirana.

-Ova urbana gradska zona se konačno rekonstruiše, nakon 32 godine – rekao je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


Trenutno se izvodi prva faza radova, plato ispred „Pelivana“ i „Gradske rupe“, dok će druga faza obuhvatiti uređenje prostora od Gradske bašte do Gradske biblioteke, a koja je planirana krajem ove ili u narednoj godini.

-Ovo će biti divan prostor i za decu i za starije, umesto stepeništa predviđene su nove rampe ka „pivarskoj zoni“, takođe biće postavljene klupe, koje će biti osvetljene – rekao je između ostalog Todorović.


Umesto stare oštećene, radi se nova hidroizolacija iznad lokala u „Rupi“. Oko 90 odsto ovih radova do sada je završeno. Rekonstukcijom je predviđeno postavljanje novih betonskih ploča na platou i stepeništu. Projekat obuhvata saniranje betonske pergole do Halk banke, zapravo obijanje betona i sanaciju adekvatnim materijalima. Planirani su i novi priključci elektroinstalacije i vodovoda poslovnih prostora u „Rupi“, u saradnji sa Elektrodistribucijom i JKP „Vodovod“.


Mustafa Karataš, vlasnik čuvenog „Pelivana“ kađe da živi u Pivarskoj ulici još od 1969. godine i da je veoma srećan što je svedok ove rekonstrukcije.

Mustafa Karataš, vlasnik „Pelivana“

Drago mi je da sam svedok svega ovoga. Mislim da ovaj grad sve ovo zaslužuje i drago mi je što ću biti deo ovoga. Čačak ima neku svoju dušu, ovo je ta priča… – rekao je Karataš.

Svetlana Rackovič, direktor čačanske Filijale PIO.


Posebno je važno što izvođač (preduzeće „Vibet“) radove izvodi fazno, u dogovoru sa korisnicima okolnih poslovnih prostora i stambenih zgrada, jer je na taj način obezbeđen nesmetan rad i funkcionisanje.

-Nismo imali nikakvih problema, niti mi, niti naše stranke u funkcionisanju i radu. Nismo imali žalbe niti pritužbe na rad ovih ljudi – rekla je Svetlana Rackovič, direktor čačanske Filijale PIO.

V. T/I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.