Sport

Ples „Ratnica“ i sjajna igra „Golden Bears“ Bora obeležili start Fleg sezone u Čačku

Sunčano vreme, pune tribine, idealni uslovi i odličan fudbal, neki su od detalja koji su obeležili nedeljno popodne kraj Morave. Nakon što su sudije odredile raspored, stečeni su svi uslovi za početak nove ženske i seniorske Fleg sezone. Domaćin prvog turnira bio je grad Čačak i moglo bi se reći na kraju dana po komentarima velikog broja aktera, ali i prepunih tribina na stadionu sportskog centra „Mladost“, da su domaćini bili na visokom nivou. Bez ikakvog incidenta i problema protekao je prvi ovosezonski turnir, a na kraju dana, čačanske „Ratnice“  i „Golden bears“ iz Bora bili su najbolji. Sa po tri pobede i jedan i drugi tim prikazali su na startu da će biti ozbiljan konkurent za visok plasman ove sezone.

„Ratnice“ su odigrali sjajan duel protiv Kragujevac „Wild Cats-a“ u kome su slavile minimalnom razlikom, da bi ostala dva meča bile dosta ubedljive, evo i kompletnih rezultata:

Kragujevac „Wild Cats“ vs Požarevac „Pastuvi“ 32:12 (18:6)

Čačak „Angel Warriors“ vs Bor „Golden Bears“ 39:0 (19:0)

Požarevac „Pastuvi“ vs Bor „Golden Bears“ 24:7 (12:7)

Kragujevac „Wild Cats“ vs Čačak „Angel Warriors“ 12:13 (6:6)

Čačak „Angel Warriors“ vs Požarevac „Pastuvi“ 26:6 (14:6)

Dominirale su na obe strane terena izabranice trenera Dušana Ilića, i odličnom timskom igrom pokazale zavidan nivo pripreme i znanja Fleg fudbala. Puna utisaka bila je kapiten Katarina Krivokuća, i sa velikim oduševljenjem govorila o uspehu svog tima:

  • Prezadovoljna sam uspehom na današnjem turniru, sve devojke su dale svoj maksimum i ove tri pobede su proizvod našeg truda, treninga, vrhunskih trenera i složnosti. Sugrađani su takođe prezadovoljni, došli su u velikom broju i podržali nas do kraja, sve je bilo lakše uz njihovo navijanje. Mnogo nam znače devojke koje su došle kao pojačanje iz Kraljeva, na turniru se videlo njihovo dugogodišnje iskustvo, ali ništa manje se nisu proslavile ostale devojke. Trudile smo se da ne igramo ‘prljavo’, da budemo fer prema protivnicama i bile smo ratnice u pravom smislu te reči. Ovo je jedno sjajno iskustvo, energija je prštala na sve strane, upoznale smo mnogo fantastičnih devojaka. Sa nestrpljenjem čekamo turnir u Boru sledećeg vikenda gde ćemo se potruditi da budemo još bolje nego danas.- izjavila je Kaća.

„Golden Bears“ iz Bora su na drugom terenu na kom su nastupali seniori pokazali zavidan kvalitet i zasluženo slavili u sva tri susreta. Međutim rezultat kod seniora je bio u totalno drugom planu, pozitivna atmosfera i fer plej igra je ono što krasi ovakve susrete. Viđeno je nekoliko spektakularnih poteza i to je ono što su ovi momci dugovali mnogobrojnoj publici na tribinama kraj Morave.

Čačak „Angel Warriors“ vs Vranje „Vrane“ 27:12 (12:12)

Kragujevac „Wild Boars“ vs Bor „Golden Bears“ 24:41 (12:23)

Vranje „Vrane“ vs Kragujevac „Wild Boars“ 28:34 (14:14)

Bor „Golden Bears“ vs Čačak „Angel Warriors“ 41:19 (7:7)

Bor „Golden Bears“ vs Vranje „Vrane“ 26:15 (13:15)

Čačak „Angel Warriors“ vs Kragujevac „Wild Boars“ 19:12 (12:12)

Raning bek „Ratnika“, Bogdan Pavlović, izuzetno je zadovoljan načinom na koji su ugostili sve aktere koji su stigli u Čačak i zahvalio se svima na fer plej igri i dobrom provodu:

„Ovakvi turniri upravo služe da se steknu odlična poznanstva i da se svi lepo zabave. Neko će na kraju pobediti, neko izgubiti, ali će ovaj turnir mnogima ostati po dobrom sećanju. Mi smo nastupili sa nekoliko igrača koji nikada nisu imali kontakt sa ovom vrstom sporta i utisak je da su svi na kraju bili oduševljeni. Hvala velikom broju publike koja je ulepšala ovo takmičenje i hvala svim momcima i devojkama na odličnoj zabavi i sjajno odigranom turniru“- zaključio je Pavlović

 

 

Оставите одговор