Društvo

Počela kampanja „VEŽI POJAS, NE PREKIDAJ ŽIVOT“

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja pokreće kampanju o odgovornom ponašanju u saobraćaju i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa i dečijih sedišta. Kampanja je počela juče, a trajaće 14 dana.

Tim povodom, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić istakao je da je od izuma automobila sigurnosni pojas sredstvo koje je spasilo najviše života i da 75 odsto stradalih u saobraćajnim nezgodama prilikom ispadanja iz vozila nisu bili vezani.

Ukazavši na sve situacije u kojima sigurnosni pojas može spasiti život, Pešić je rekao da je on osnovni sistem zaštite, a da su sva ostala sredstva dodatni sistemi i da, ukoliko se pojas ne koristi, svi ostali sistemi ili nemaju efekta ili će imati negativne posledice. Podsetio je da Agencija za bezbednost saobraćaja od 2013. godine sprovodi istraživanja o upotrebi pojasa i dodao da je te 2013, 68 odsto vozača koristilo sigurnosni pojas na prednjem sedištu, a da je danas taj broj povećan na 84 odsto.

Izvor: Agencija za bezbednost saobraćaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.