Sport

ПОЧЕЛА НОВА ЕРА ЧАЧАНСКЕ АТЛЕТИКЕ

Фантастични резултати Иване Илић, обједињавање јуниорских и сениорских титула првака Србије на 100 и 200 метара, као и обарање јуниорских рекорда у овим дисциплинама, уз сениорску шампионску титулу на 3.000 метара стипл Сање Ђоковић били су тема данашње конференције за новинаре на Градском стадиону.

Драган Дуканац, Сања Ђоковић, Ивана Илић и Милош Стеванић

– Први пут, од 1979. године колико сам пристутан у атлетици, СЦ „Младост“ је стао иза атлетике. Одлично сарађујемо и комуницирамо, а као материјализација свега овог су дошли и резултати. Осим Иваниних, посебно, бих истакао и успехе Сање Ђоковић у стиплу, технички јако захтевној дисциплини која захтева савршене услове за тренинг, а ми их сада имамо  – рекао је Драган Дуканац, тренер у Атлетском клубу „ЧААК“.

Дуканац каже да је овим почела нова ера развоја атлетике у нашем граду.

–  Клуб је дошао до једног нивоа када више не може сам да изнесе све обавезе. Потребна је помоћ Града, јер је атлетика базични спорт и није профитабилна. Ова деца заслужују да им се посвети максимална пажња и створе најбољи могући услови за даљи разовој – истакао је Дуканац и изразио задовољство што ће Ивана остати да тренира у Чачку, иако ће у Београду уписати факултет.

Са овим се сложио и Милош Стеванић, директор СЦ „Младост“, који је рекао да ће ова установа и даље помагати, како развој Иване Илић, тако и рад АК „ЧААК“.

Ивана Илић, девојка која је у последњих двадесетак дана направила прави дар-мар у српској атлетици је изјавила да су ови резултати дошли као плод одлично одрађених припрема, апсолутне посвећености тренинзима и максималне концентрације, како на њима, тако и на такмичењима.

– Ми смо са припремама почели још 16. новембра. Форма се темпира за јуниорско Европско првенство, од 15. до 18. јула, и месец дана касније јуниорско светско у Кенији. Циљ су учешћа у финалима. Зато је донета одлука да после свих ових напора Ивана не учествује овог викенда на Балканијади, где би сигурно освојила три злата. То такмичење је свесно „жртвовано“, јер је потребно „оборити“ форму – изнео је планове за други део сезоне Дуканац.  

ИВАНА, СРЕЋАН РОЂЕНДАН

Ивана Илић је данас напунила 19 година. Овом приликом је организована скромна свечаност на којој је чланица УО АК „ЧААК“ Ивана Милосављевић најбржој Српкињи честитала рођендан.

Опширније у наредном броју „Чачанског гласа“.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.