Obrazovanje

ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТУ ТЕХНИЧКИХ НАУКА

На Факултету техничких наука у Чачку је 12. марта почела бесплатна припремна настава за пријемни испит и трајаће до почетка јуна, након чега ће бити одржана симулација пријемног испита у виду  пробног пријемног испита. Оваква пракса је већ постала традиција на ФТН-у, јер се бесплатна припрeмена настава одржава од 2008. године. И ове године, настава ће се одржавати на даљину, што будућим бруцошима широм Србијe и региона, који нису у могућности да присуствују, олакшава припрему пријемног испита.  Тренутно  се за  припремну наставу  пријавило  преко 300 ученика, а  заинтересовани средњошколци још увек могу да се пријаве.

Ученици имају могућности бесплатне припремне наставе за све предмете предвиђене за полагање пријемног испита. Припремни часови ће бити организовани сваке суботе. Након сваког часа, ученици ће добити материјал са наставе и на тај начин ће моћи да провере оно што су научили. Захваљујући техничким ресурсима и великом ангажовању професора и асистената ФТН-а, саджај наставе је у потпуности прилагођен овом начину учења и очекује се да ће полазници остварити добре резултате, као и њихове колеге претходних година.

Факултет техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу ове године уписује студенте на шест студијских програма академских студија и шест студијских програма струковних студија. Укупан број студената који је предвиђен за упис у 2022/23. академску годину је више од 600, од чега око 470 о трошку буџета.  Такође, студенти имају могућност смештаја у Студентском дому у Чачку и исхране у мензи.

Заинтересовани за припремну наставу могу се пријавити на сајту Факултета техничких наука, путем линка: http://www.ftn.kg.ac.rs/upis

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.