Društvo

POČELO EMITOVANJE ČASOVA NASTAVNIKA MORAVIČKOG OKRUGA, KOJE SU SNIMILI ZA PORTAL RTS-PLANETA

U KORAK S VREMENOM

Od 24. marta je počelo emitovanje časova koje su nastavnici prvog i drugog ciklusa osnovnih škola u Moravičkom okrugu pripremili i snimili za potrebe učenja na daljinu i za portal RTS-Planeta, potvrdila je za naš list Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave u Čačku.

– Iza svih je period koji nije bio lak, ni za nas u Školskoj upravi, ni za naše nastavnike. Mi smo dobro razumeli da zadatak koji stavljamo pred kolege nije deo njihove svakodnevne nastavne prakse, i da zbog toga za većinu od njih predstavlja susret sa nečim drugačijim, novim i zahtevnim. S druge strane, škole koje su pod ingerencijom Školske uprave u Čačku, koja je deo velikog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, imale su zadatak koji je u različitim periodima ove školske godine bio i pred drugim školama sa teritorije Republike. Drago nam je da smo za saradnike imali divne praktičare, spremne da sarađuju na ovom velikom projektu od nacionalnog interesa i da se kontinuirano stručno usavršavaju, koji su u ime čitavog Okruga pokazali da naše osnovne škole u nastavno-obrazovnom procesu mogu izaći u susret zahtevima novog vremena – koje je učionice ostavilo praznim, a pred učenike i nastavnike stavilo nove oblike učenja – kaže načelnica Školske uprave u Čačku Slađana Parezanović.

Prema njenim rečima, u ovom projektu su učestvovale i značajan doprinos njegovoj realizaciji dale sve osnovne škole Moravičkog okruga, osim Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” iz Gornjeg Milanovca. Za RTS-Planetu snimao je i jedan broj naših srednjih škola.

– Sada, kada je najveći deo posla obavljen, ponosni smo na to što su snimljena 273 časa, koja će se emitovati do druge polovine aprila. Emitovanje naših časova započelo je 24. marta, časom muzičke kulture u prvom razredu. Bila nam je dragocena svaka povratna reakcija naših kolega iz škola, kojom je izražavano zadovoljstvo zbog prilike da se nauči nešto novo i da stručno usavršavanje bude primenjeno na delu. Radovali smo se zbog pokazanog timskog duha i rada u okviru škole, zbog prilike da se napravi horizontalna razmena, zbog unapređene saradnje sa savetnicima Školske uprave – naglašava načelnica Parezanović, izražavajući veliku zahvalnost svakom praktičaru koji se uhvatio u koštac sa izazovom snimanja časova, svakom školskom timu koji je pružio podršku svome kolegi, svakom praktičaru koji je prihvatio izazovan i koristan posao supervizora, svakom direktoru koji je podržao ovaj nacionalni projekat i prosvetnim savetnicima Danijeli Kovačević Mikić i Radi Karanac Lazović, koje su obavile svoj deo supervizorskog posla i bile u svakodnevnoj komunikaciji sa svim učesnicima ovog velikog i živog procesa, kao i Miloradu Slavkoviću, savetniku za informatičke poslove, za dragocenu i veliku tehničku podršku.

“Svesni smo da nivo zaduženja i obaveza nije bio podjednak ni na svim školama, ni na svim nastavnicima koji su snimali časove, ali osećamo veliko zadovoljstvo poput nastavnika koji izađe iz učionice posle uspešno realizovanog časa”, istakla je Slađana Parezanović.

N. R.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.