G.Milanovac Kultura Region

Почео Шести фестивал камерне музике БЛИСС

Фестивал камерне музике БЛИСС – шести по реду почео је јуче, 5. јула и трајаће до 8. јула у Горњем Милановцу. Ове године фестивал се реализује под слоганом ,,Буђење” (живота, историје, снова и вере). Концерти ће бити реализовани у холу и сали Културног центра.

Јуче, на концерту отварања у среду, 5. јула од 20 сати на програму је била музика Петериса Васкса у извођењу квартета БЛИСС.

Уследиће концерт у част Василија Мокрањца (100 година од рођења) у извођењу уметника из Београда и Ниша. Концерт ,,Буђење снова” посвећен Едварду Григу (180 година) а на коме ће наступити фестивалски оркестар БЛИСС, на репертоару је у петак, 7. јула.

Последњег дана фестивала (8. јул 2023) од 19 сати у великој сали Културног центра, наступиће камерни оркестар ,,Метаморфозис” из Београда. Реч је о оркестру који се убраја међу најбоље у Србији. Потврда томе су бројни наступи у земљама Европе и света.

На фестивалу БЛИСС ,,Метаморфозис” ће наступити са уметничким руководиоцем Сашом Мирковићем, виолинистом, и сјајним уметником Драшком Аџићем, који ће својим вокалним умећем извести своје композиције.

Фестивал се затвара концертом у башти кафеа ,,Сервис”. У једном другачијем амбијенту, уз релаксирајућу музику наступиће трио музичара из Горњег Милановца. Почетак завршног концерта је у 21.30 часова.

Извор: Културни центар Горњи Милановац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.