Ivanjica Region

ПОДЕЉЕНЕ РАДИО СТАНИЦЕ

ПОДЕЉЕНЕ РАДИО СТАНИЦЕ

     У оквиру пројекта ’’Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије приправности’’ прошле седмице подељене су радио станице и одржана обука руковања опремом. Захваљујући систему радио веза месне заједнице ће убудуће бити спремније да предупреде и ублаже  последице непогода.

     Ивањица важи за једну од општина са повећаним ризиком од настајања природних катастрофа. Услед честих елементарних непогода дешавало се да поједини делови општине буду одсечени од света без могућности комуникације о стању и потребама становништва. Али, средствима америчке Агенције за међународни развој (УСАИД), набављена је  опрема за успостављање система ране најаве који ће омогућити спремнији одговор односно, смањење ризика од катастрофа. Недавно је постављен предајник за радио везу на Бошцу. Сада су набављене 42 ручне радио станице, шест мобилних, три фиксне, репетитори са антенама, комплетан систем веза. Прошле седмице су подељене представницима месних заједница, служби Хитне помоћи, Црвеном крсту и Електродистрибуцији и том приликом одржано показно предавање о руковању опремом. Покривање територије системом радио веза омогућава правовремено добијање информација о стању и потребној помоћи становништву у случају непогода.

     Укупна вредност пројекта износи 1.180.468 динара, а локална самоуправа учествује са 15% средстава. Спроводи се на бази тројног уговора  између Општине Ивањица, месних заједница и хуманитарне организације Caritas Србија, која је реализатор пројекта.

                                                                                                       Ј.С.      

-Радио станице -Радио станице 1 (фото: ТВ Голија)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.