Društvo Privreda

ПОДСТРЕК И МОТИВАЦИЈА ЗА ДЕЦЕНИЈСКО ПОСЛОВАЊЕ

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ УСПЕШНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА И ЛИДЕРИМА

Регионална привредна комора Моравичког и Рашког управног округа увек подржава и награђује предузећа и појединце који су остварили допринос у развоју, како сопственог предузећа, тако и привреде нашег краја. Традиционално, и на крају прошле године, Регионална привредна комора је доделила награде за посебне доприносе развоју привреде и за лидере, као и јубиларне награде за дугогодишњи рад предузећа, који треба да буду подстрек и мотивација другима да се може опстати у нашим условима и пословати по неколико деценија, каже Горана Танасковић, руководилац РПК Моравичког и Рашког управног округа ОЈ Чачак.

Награда Привредне коморе Србије за посебан допринос развоју привреде из области индустрије додељена је привредном друштву “Atenic-Commerce” из Чачка, које је остварило изузетне резултате у 2022. години, а награда за регионалног лидера припала је Радмили Трифуновић из “Металца“ Горњи Милановац. Привредна комора Србије доделила је и награде за посебан допринос развоју привреде из области услуга привредном друштву “D-Zentrall”, Тутин; за посебан допринос развоју привреде из области пољопривреде ЈП “Национални парк Копаоник”; као и за регионалног пословног лидера Жељку Косовац из “Дунав осигурања”. Поред ових, додељене су и јубиларне награде за предузећа која послују 20 и више година.  

–  Више од десет предузећа са подручја Моравичког округа добило је јубиларне награде Привредне коморе Србије. Награђена предузећа су: “Рудник”, које послује 70 година, “Нови Пазар – Пут” за пословање од 60 година, “Слатина” Ушће за 50,  “Etitex” Чачак за 40, док су “Бетоњерка”, “Тетрагон”, “Татовић”, “Бин Метал”, “Cemprom”, “Kafatex”, “Сити”, такође из Чачка, “МД продукт 92” Кукићи, “Аурора” Лучани, “Мишковић” Горњи Милановац, “ДБ Комерц” Баљевац, “Вуковић” Адрани, “Омнипројект” Врњачка Бања, “Afix”, “Термоинвест”, “Гала-Промет”, “Termo-Trade”, “Златић”, “Гегула”, из Краљева, за пословање од три деценије. Предузећа која су добила јубиларне награде за пословање од 20 година су: “Еуротермик” Краљево, “Deco” Врњачка Бања, “Flint group Balkan” Горњи Милановац, “O!Philip” Краљево, “Ауто Чачак Комерц” и “Jamax” из Чачка и “Плус спорт” Адрани – навела је Горана Танасковић за наш лист.

Међу добитницима јубиларне награде за три деценије успешног пословања је и чачанска фирма “Бин Метал”, основана 1992. године. Основну делатност овог предузећа чине производња опруга и производи од жица. Предузеће је основано у једној малој просторији, а за 30 година постојања постало је озбиљна фирма, која је 70 одсто извозно оријентисана ка земљама широм Европе. 

– Никада нам циљ није био да постанемо велика фирма, већ прави модел породичног српског предузећа које има до 15 запослених. Ми смо последњих 17, 18 година на светским тржиштима, имамо све неопходне сертификате за израду опруга и тренутно запошљавамо 11 радника. Не желимо да будемо велики, већ да и даље функционишемо под нашим слоганом “Традиција, поверење и сигурност” и да одржимо квалитет на максималном нивоу. Истакао бих да је ово, прво, награда мог оца, чија је идеја да отвори приватну фирму, а који је већ годину дана у пензији. Њему припадају највеће заслуге за награду. Наравно, не заборављам ниједног радника који је био у фирми, као ни кооперанте, добављаче, пријатеље нашег предузећа који су, такође, заслужни за тај успех. Увек смо се трудили да будемо скромна и неупадљива фирма, а о нашем квалитету говоре и сарадње са “Аудијем”, “Зедером” – рекао је, поред осталог, Иван Чвркић, директор “Бин Метала“ за “Direkt.rs”.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.