Grad

Ponestaje mesta na Kovid odeljenju Čačanske bolnice, mora se naći prostor za još postelja

Kako je danas izjavio direktor Opšte bolnice dr Miroslav Sretenović, ali i šef Radnog tima doktor Mihailo Luković, bolnički kapaciteti na Kovid odeljenju čačanske bolnice uskoro mogu postati nedovoljni, i neophodno je iznaći rešenje za postavljajnje još postelja za kovid obolele.


Situacija je vrlo ozbiljna, naveo je Sretenović, rekavši da je ostalo još oko 40 slobodnih mesta i pokušavaju da se unutar bolnice reorganizuju i naprave mesta za dodatne bolničke postelje.

-Radimo u tom pravcu da se proširi kapacitet za 100, 150 mesta, da li ćemo uspeti videćemo, ali nemamo opciju, moramo da uspemo, onda ćemo dobiti prostora za još nekih mesec i po dana, a ja očekujem da krajem ove nedelje počne da pada broj obolelih – rekao je dr Luković.

Iako su trenutno sva paviljonska odeljenja, sem Psihijatrije u Opštoj bolnici u Čačku, pretvorena u kovid odeljenja, nismo mogli da dobijemo informaciju gde bi trebalo da se obezbedi prostor za dodadne postelje. Mada je dr Sretenović izjavio da se čini sve da zgrada nove bolnice ostane u ne kovid stanju.

-Pokušavamo da zaštitimo novu bolnicu preraspodelom nekih mesta, To nam je imperativ da nova bolnica ostane u ne kovid sistemu, da li ćenmo to uspeti videćemo – izjavio je dr sretenović.

Kako je rekao dr Luković trebalo bi za dva dana da se zna tačno kakva će biti organizacija, jer prema njegovim rečima, to je velika procedura, a potrebne su i određene dozvole Ministarstva zdravlja.

I ovoga puta, šef radnog tima, kao jedan od najvećih izazivača širenja infekcije napomenuo je organizovanje žurki.

-Već sada znamo za neke manifestacije na teritoriji Gornjeg Milanovca, koji nije proglasio vanrednu situaciju, večeras i sutra u Koštunićima se organizuje neki sabor muzike,šta da kažem… Imamo sigurna obaveštenja da se mladi okupljaju u broju od njih 50, 70, prave žurke na selima i oni će nam i dalje širiti infekciju – rekao je Luković.

Na pitanje novinara da li bi Komunalana policija mogla da kontroliše neke od „kritičnih tačaka“ na teritoriji našeg grada, dokto Luković je rekao da se žurke organizuju na selu ili u dvorištima, i kako je istakao, oni saznaju za njih tek nakon što se održe.

Sa druge strane, na snazi je zabrana okupljanja, tako da Komunalna policija ima pravo da reaguje u takvim situacijama, kao i sugrađani, koji mogu prijaviti ovakva dešavanja.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.