Ivanjica Region

Poslodavcima potrebno 29 praktikanata

      Poslodavcima potrebno 29 praktikanata

     Centar za radno angažovanje Ivanjica je u okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade raspisao konkurs za prijavu praktikanata. Potrebu za angažovanjem 29 praktikanata prethodno je iskazalo 13 poslodavca iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Praktikanti mogu da konkurišu za mesta raznovrsnih profila. Najtraženiji su snimatelji i spikeri-voditelji, a to su još i: profesor, pravnik, ekonomista, pedagog, tonski teničar, radnik na organizaciji predstave, pekar, kuvar, magacinski i proizvodni radnici, vozači, vulkanizeri, trgovci, referenti izvoza i veleprodaje, grafički dizajner, radnik na pranju tepiha, fotograf.

     Praktikanti se mogu prijaviti na konkurs dostavljanjem popunjenog prijavnog formulara u prostorije lokalne Кancelarije za mlade ili na mejl kzm.ivanjica@hotmail.com. Link za preuzimanje prijavnog formulara je na  https://www.sendspace.com/file/yxglyx

     Za sve radne prakse ugovor se sklapa na tri meseca i traje 96 sati mesečno. Praktikanti za vreme provedeno na praksi dobijaju finansijsku nadoknadu od 10.000 dinara mesečno. Za veliki broj ponuđenih radnih mesta postoji mogućnost zaključenja ugovora o radu, odnosno zasnivanja radnog odnosa nakon obavljene radne prakse. Zbog ograničenog broja praktikanata prednost imaju oni poslodavci koji prvi odaberu svoje praktikante. Ovaj program je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata. Dok su u programu radne prakse, praktikanti dobijaju osećaj pravog poslovnog života u javnim, privatnim i civilnim organizacijama. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu.

     Sredstva za realizaciju ovog programa Centru za radno angažovanje mladih obezbeđuje lokalna samouprava po konkursu. Realizuje ga u saradnji sa lokalnom Кancelarijom za mlade.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.