Dragačevo Region

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОНАЦИЈИ ПЛАСТЕНИЧКЕ ОПРЕМЕ

У Гучи је данас 12 корисника са територије Општине Лучани потписало уговоре о донацији пластеничких јединица од немачке хуманитарне организације АСБ, који ће бити реализовани до краја текуће године.

ФОТО: Радио Д Лучани

Поред корисника пројекта, догађају су присуствовали председник општине Лучани Миливоје Доловић, као и представници немачке хуманитарне организације Арбеитер–Самаритер–Бунд (АСБ).
АСБ је у оквиру пројекта „Директна социо-економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији” поделио преко 80 економских грантова у виду пластеника и система кап по кап социјално угроженом становништву. Укупна вредност донације општини Лучани је 18.000 еура,од чега је учешће општине Лучани 30, а АСБ-а 70 процената.

Пројекат финансира немачко Министарство спољних послова, а имплементира АСБ уз подршку локалних самоуправа. Циљ пројекта јесте да допринесе социо-економској инклузији веома угрожених породица и појединаца у Србији и да створи боље услове за њихов живот и запослење.
Пре потписивања уговора, свим корисницима је одржана обука и предавање на тему “Основе пластеничке производње”, где су се на практичан начин упознали са пластеничком производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести као и корацима ка успешној и профитабилној производњи добара.

Извор: Радио Д Лучани

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.