Aktuelno Kultura

„Potraga za bogoviđenjem – šta ćemo raditi u raju?“, predavanje u Klubu Doma kulture

Udruženje Irmos u saradnji sa Domom kulture u Čačku organizuje predavanje koje nosi naslov ‘Potraga za bogoviđenjem – šta ćemo raditi u raju?’

Predavanje će se održati u petak, 7. juna u Klubu Doma kulture sa početkom u 20 časova. Veče će ulepšati pojanje hora Slovo ljubve. Program vodi Ana Ranđić, profesorka književnosti. 

Od kako je sveta i veka, čovek traga za smislom svoga postojanja. Još su se stari Grci pitali koji je smisao života, sveta i čoveka. Smisao postojanja sveta traže i savremeni ljudi. Zaista su brojne religije pokušavale da sagledaju Boga, da izgrade moralni sistem prema tim vrednostima i mnogo toga su pogodili. Ali, hrišćanstvo nije još jedna religija koja se trudi da sagleda Boga. Hrišćanstvo je nadumna tajna Božijeg samootkrivenja i upravo to uzdiže hrišćanstvo iznad ostalih religija, jer su sve ostale traganje i promišljanje ljudi, a hrišćanima se Bog javio i otkrio sebe. Brojni sveti oci, podvižnici, sa različitih strana sveta kroz vekove prepoznali su Boga kao – LjUBAV! Dobro, Bog je ljubav, ali šta želi od nas?
O ovoj temi govoriće dr Sava Milin, protođakon crkve Ružice u Beogradu. Otac Sava je rođen u Beogradu gde je završio Bogosloviju i Pravoslavni bogoslovski fakultet, na kome je odbranio i magistarsku tezu. Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči, 2016. godine, odbranio je doktorsku disertaciju, i od tada radi kao docent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu, gde drži nastavu iz Omilitike (crkveno besedništvo). Dr Sava Milin pripada mlađoj generaciji teologai potiče iz jedne od najuglednijih svešteničko-profesorskih porodica.
Predavanje će se održati u petak, 7. juna u Klubu Doma kulture sa početkom u 20 časova. Veče će ulepšati pojanje hora Slovo ljubve. Program vodi Ana Ranđić, profesorka književnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.