Društvo

POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU ZA 2002. GODIŠTE

Poziv za uvodjenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne, upućen je mladićima rodjenim 2002. godine, kao i onima starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.


Opšti poziv za uvodjenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali, navedeno je u saopštenju.


Podseća se da uvodjenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu odredjenu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.Ovu zakonsku obavezu mladići treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.


Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili ukoliko je ne poseduju neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a uvodjenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova, navedeno je u saopštenju.


Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.
Detaljnije informacije o uvodjenju u vojnu evidenciju može se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Izvor: BETA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.