Društvo

PRAZNIČNI POKLONI ZA NAJUGROŽENIJE

PAKETIĆI I ZA DECU KOJIMA JE NEOPHODAN LIČNI PRATILAC

Uoči božićnih i novogodišnjih praznika poklone je dobilo više od 50 dece. Iz gradskog budžeta je opredeljeno 27 miliona dinara za 2020, a biće povećan i broj najmlađih korisnika usluge lični pratilac.

– Opredelili smo 20 miliona dinara do marta ove godine. Biće povećan i broj korisnika, sa dosadašnjih 52 na 55. Osim ličnog pratioca deteta, finansiramo i usluge pomoć u kući i personalni asistent. Gradsko rukovodstvo se zaista založilo da sve funkcioniše na najbolji mogući način. I ova dodela paketića je jedan vid pažnje prema deci kojima je neophodan lični pratilac – podsetio je Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

– Lični pratilac je vrlo važna usluga da bi deca mogla da pohađaju školu i obavljaju svakodnevne aktivnosti. Novac je opredeljen iz gradskog budžeta, ne iz državnog, kao u pojedinim gradovima i opštinama – napomenula je Svetlana Glavinić, rukovodilac usluge lični pratilac deteta.

Praznične paketiće su obezbedili Grad Čačak i Društvo za cerebralnu paralizu Ivanjica. Ivanjičko društvo je ovlašćeni pružalac usluge lični pratilac u našem gradu.  

CRVENI KRST ČAČAK ZA ODRASLE I DECU

Čačanski Crveni krst pripremio je više od 200 paketića za decu iz materijalno ugroženih porodica i korisnika Narodne kuhinje. Nisu zaboravljeni ni najmlađi stanovnici okolnih sela, kojima je to bio jedini praznični paketić. Njih je prethodnih dana posetila ekipa Crvenog krsta.

Uoči praznika poklone su dobili i odrasli korisnici Narodne kuhinje i članovi materijalno ugroženih porodica. U saradnji sa supermarketom ”Lidl”, pripremljeno je 30 paketa ulja, brašna, šećera i ostalih prehrambenih proizvoda.

Z. J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.