Sport

PRAZNIK KOŠARKE: O utakmici BORAC – CRVENA ZVEZDA

DSCF1181PRAZNIK KOŠARKE
O utakmici BORAC – CRVENA ZVEZDA iz posebnog ugla
Piše:Dušan Darijević

Danima najavljivani praznik košarke zaista se i se desio u utorak, 9. maja, u sportskoj hali kraj Morave. Hram košarke u Čačku ispunjen do poslednjeg mesta satima pre početka utakmice. I pored poraza, dobra partija Borca, koji je igrao muški, dok je imao snage da se nosi sa mnogo kvalitetnijim protivnikom. Puno dece i mladih, koji su došli da se dive svojim košarkaškim herojima i da ih vide uživo: Simonović, Jović, Dženkins, Kuzmić, Radonjić i ostali. Odlična atmosfera, bez incidenata.

Možda bi jednog dana kada Borac postane ABA ligaša neko mogao da odluči da se mesta za sedenje podele u zone i nekako obeleže, da se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ljudi dolazili satima pre početka utakmice da zauzmu bolja mesta.

DSCF1186Borac ima izuzetnu posetu u ovogodišnjem izdanju Super lige, publiku koja ume na pravi sportski način da bodri, navija za svoj klub, ali i da aplauzom nagradi protivnika i pozdravi kako dolikuje košarkaške i trenerske veličine i legende naše košarke poput trenera: Milojevića, Radonjića, Đokića i naših reprezentativaca. Publika zna pravila, voli košarku i gotovo da su nepotrebne posebne mere bezbednosti, ali nikad se ne zna ko nam dolazi u goste. I sinoć je ispražnjen deo tribina, očekivala se navala Zvedinih navijača, koja je izostala, a praznina je popunjena gledaocima sa prepunjenih delova hale.
Sam tok utakmice dobrim delom je bio zadivljujući i čak iznenađujući za Borčeve navijače. Borac je počeo tvrdo sa srcem i dobio prvu četvrtinu sa 21:19. i u nastavku odlično, briljantan centar Aleksandar Todorović uz asistenciju Marinovića. Zvezda ipak dominantnija u ovoj četvrtini koja se završava sa 12:21.. Poluvreme 33:40. Najveći nedostatak ekipa iz KLS u odnosu na ABA ligaše je nedovoljna fizička pripremljenost, kondicija. To se uvek vidi kod Borca, kad Marinović posustane, teško se nađe adekvatna zamena na spoljnoj liniji da „rupu“ popuni, ali zato centri „prorade“, pa i u slučaju kad su Zvezdini: Kuzmić, Tompson, Bjelica daleko superiorniji, Borčevi A. Todorović, N. Todorović i Milovanović su uspevali da se nekako nose sa protivnikom i da održavaju priključak i tokom treće četvrtine koju su izgubili sa 21:25. Zvezda daje gas i uz raspoložene Dobrića i Tompsona stvara po prvi put veću razliku u četvrtoj četvrtini, Borac je nemoćan i istrošen. Četvrta četvrtina je izgubljena sa 11:20, a pred kraj je sprečen poraz sa razlikom većom od 20 poena. Zveda je igrala rutinski, Radonjić je pružio šansu Dobriću, koju je mladi grač umeo da iskoristi, ostali izuzev Tompsona i nisu baš blistali.
DSCF1193Borac muški i časno čeka šansu za napad na četvrtu poziciju koja vodi u željenu ABA ligu, koju Čačak zasluženo očekuje, a ima sve sem novca.
Borac – C. Zvezda 65:85

DSCF1195

DSCF1197 (Copy)DSCF1207 (Copy)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.