Kultura

Представљање збирке ангажованих кратких прича „Мокри(н) чвор“

Збирка ангажованих кратких прича „Мокри(н) чвор“, коју је приредио писац Саша Илић, у издању Хелсиншког одбора за људска права у Србији, биће представљена 21. децембра, у Градској библиотеци Чачак (Синђелићева 24), са почетком у 19 часова.


Збирка садржи приче једанаесторо младих списатељица и писаца, полазника радионице креативног писања Транзит – како написати кратку ангажовану причу која је одржана у мају 2022. у организацији Хелсиншког одбора и Радничке комуне Линкс у Мокрину. Радионица је окупила учеснике/це који имају различито искуство и сензибилитет у писању, али чије би писање осветлило актуелне проблеме са којима се суочава друштво у Србији.
Својим причама, аутори су показали да се пишући о темама до којих је њима лично стало може проговорити и о оним друштвеним проблемима о којима се у јавности, а нарочито у савременој књижевности, ретко говори и пише.
Поред Саше Илића, у процесу креативног писања, младим ауторкама и ауторима својим искуством и знањем помогла је Ивана Бодрожић – списатељица из Загреба, као и писац из Београда – Милош Живановић. Сво троје – аутори познате едиције Ноћ Републике (Орфелин, Нови Сад), чије се књиге баве темама које доминирају нашим данас и овде.
На промоцији ће говорити:
• Саша Илић, писац и уредник
• Јелена Крстић, Хелсиншки одбор за људска права у Србији
• Ана Вучићевић, ауторка
• Ирена Парезановић, ауторка
• Нађа Петровић, ауторка
Примерак збирке прича биће доступан за бесплатно преузимање.
Збирка прича је објављена у оквиру пројекта „Да нам разноликост буде реалност“, који се реализује уз подршку Европске уније.

Извор: ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.