Grad

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ САЈМИШТЕ И ЉУБИЋ КЕЈ

Представници локалне самоуправе, на челу са градоначелником Чачка Милуном  Тодоровићем, посетили су месне заједнице Сајмиште и Љубић кеј. У МЗ Сајмиште, одмах поред пијаце, представници Града посетили су ново дечије игралиште и реновиран спортски терен, који ће ускоро бити комплетно ограђен.

У овој месној заједници је урађен и нови асфалт у улицама 565 и 566, укупне дужине 600 метара, а посебно је истакнут значај уклањања једне од највећих дивљих депонија на територији града.

-Прошле године радници ЈКП „Комуналац“ санирали су дивљу депонију која се простирала на око један хектар земљишта, на неколико локација, са најразличитијим врстама отпада. Све је очишћено, постављена је рампа, као и видео надзор. Већ дуже време овде је чисто и уредно, јер су грађани престали да користе овај простор за одлагање отпада – рекао је градоначелник Тодоровић.

У Месној заједници Љубић кеј у току је изградња паркинга у Книћаниновој улици на површини  од 780 квадратних метара, предвиђеног за паркирање 35 возила.

-Овај паркинг ће бити од великог значаја за мештане који живе у околним зградама. Наставићемо и даље, где је то могуће, да градимо паркинге, како суграђани не би имали проблема са паркирањем, па нам је у плану да у Љубићу, следећи буде у Улици Данице Марковић. На Сувом брегу ускоро се очекује и асфалтирање Улице Нестора Белића, поред вртића „Бобиленд“, у дужини од 120 метара, као и изградња паркинга поред вртића – најавио је градоначелник Чачка, обилазећи са сарадницима радове који су у току, а чија је вредност око седам милиона динара.

Завршено је партерно уређење дела шеталишта, у дужини од 110 метара, на левој обали Западне Мораве, које је поплочано вибропресованим бетонским плочама, постављен је мобилијар и урађена јавна расвета. Посета градског руководства овој месној заједници завршена је обиласком зграде која се гради за избегле и расељене особе из БиХ и Републике Хрватске, а усељење 25 породица очекује се крајем маја, најавио је градоначелник Чачка.

-Зграда располаже са пет гарсоњера и по десет једнособних и двособних станова. Конкурс за одабир корисника је завршен и прелиминарна ранг листа је доступна на огласној табли Града Чачка, као и на сајту, а коначна ће бити утврђена након што прође рок за жалбе. Као локална самоуправа, на овај начин желимо да помогнемо свима онима који су постали наши суграђани, које је невоља довела у наш град, да се у њему осећају прихваћено и сигурно. Програмом је предвиђено да корисници станова првих шест месеци плаћају закуп, а након тог периода, даје се могућност откупа станова, уз много повољније услове на тржишту, и уз могућност плаћања у месечним ратама, без камате, најдуже до 25 година – рекао је Тодоровић. Овај пројекат финансирала је Банка за развој Савета Европе, а посредством Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије са 800.000 евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.