Aktuelno Društvo

PRETSTAVLJANJE PROGRAMA ZA INOVATIVNU DELATNOST U STARTAP CENTRU

Iz Fonda za inovacionu delatnost saopšteno je da je od 28. marta ponovo otvoren poziv za programe podrške inovacijama malih i srednjih preduzeća i to Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada evra.

Program sufinansiranja inovacija namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 300 hiljada evra.

U 2019. godini opredeljeno je 4,1 milion evra za ova dva programa iz IPA projekta „Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima“.

Javni poziv je otvoren do 1. jula 2019. godine.

Naučno-tehnološki park organizovaće predstavljanje ova dva programa u sredu, 29. maja sa početkom u 11 časova u Startap centru NTP Čačak, Trg narodnog ustanka 2, Čačak.ž

Iyvor: NTP Čačak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.