Društvo Kultura

“ПРИ(ЧА) ИЗ ФОТО-ПИТА” АЛЕКСАНДРЕ ИГЊАТОВИЋ

У “СРПСКОМ ПАБУ”, У ОКВИРУ ПРАТЕЋЕГ ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛА “ПРиЧА”, ДАНАС ЋЕ БИТИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

Изложба фотографија Александре Игњатовић, под називомПРи(ЧА) из фотопита”, биће отворена уСрпском пабу”, данас (22. септембар), у оквиру пратећег програма ФестивалаПРиЧА”. Изложбу ће отворити Ђуле Ван Гога модератори ће бити водитељ Радио Београда 202 Милан Ћунковић и музички уредник Радио Београда 202 Ненад Кузмић.

– Београђанка. Дорћолка. Биолог по струци, фотограф по опредељењу. Александра Игњатовић, главни и одговорни уредник портала “Headliner.rs”, је концертни фотограф са великим искуством рада у медијима, још од средине деведесетих. Радила је у филмској редакцији ТВ “Политика”, а потом са “UG BG Calling” и “BGC doo” учествовала у организацији бројних културних манифестација и фестивала (Battle of the Bands, Book&Roll, Mobil Demo Fest, Mobil Music Fest…). За издавачку кућу “Ризница” приредила је 11 књига – подсећа Жана Ненадовић, PR Фестивала “ПРиЧА”.

У фотографском портфолију Александре Игњатовић налазе се фотографије са концерата највећих имена домаће сцене, готово комплетне алтернативне сцене, као и свих значајних иностраних извођача који су последњих година наступали у Србији. У протеклих шест година једнако је посвећена новинарском , ауторском и уредничком раду на порталу “Headliner.rs”. Од јула 2022. прикључила се новинарском и фото тиму портала “К1 инфо”. Власник је фирме “BGC doo”, наводи Ненадовић.

– Концертни фотографи и музички фестивали. Вечна љубав. А када су се упознали чачанска “ПРиЧА” и Александра Игњатовић, та љубав је добила и своју причу. У фотографијама. Изложба фотографија “ПРи(ЧА) из фото-пита” је један субјективни поглед кроз објектив на фестивал који стварно има причу – праву чачанску, домаћинску, добронамерну, срдачну и рокерску – најавила је Жана Ненадовић, цитирајући речи ауторке изложбе Александре Игњатовић.

Како изгледа “ПРи(ЧА) из фото-пита” Александре Игњатовић моћи ћете да погледате од 22. септембра у “Српском пабу”.

Приредила: Н. Р.

Фото: Марина Пешић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.