Grad

PRIJEMNO-TRIJAŽNI PUNKT U AMBULANTI U LJUBIĆU, PEDIJATRI DEŽURAJU U DOMU ZDRAVLJA

Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni dan nije bitnije izmenjena. Broj lica koja se stavljaju u kućnu izolaciju blago se povećava, saopštio je Rdani tim za praćenje širenja korona virusa u Čačku.

Dom zdravlja je organizovao prijemno-trijažni punkt u Ambulanti „Ljubić“ za sva lica za koja se može sumnjati da boluju od Covida – 19, odnosno da su sa povišenom temperaturom i znacima infekcije disajnih puteva.

Pored toga, Dom zdravlja je organizovao noćno dežurstvo pedijatra, pa će tako umesto u Opštoj bolnici isto da se odvija u Domu zdravlja.

Opšta bolnica intenzivno priprema kapacitete za prijem obolelih kroz povećanje broja postelja, na taj način što se smanjuje redovan posao i prelazi na uslove rada u vanrednom stanju.

Fond zdravstvene zaštite radi na problemima organizovanja rada u uslovima novih zakonskih mera, a pre svega na tome da reguliše pitanja produžavanja recepata, načina komisijskog rada i davanja uputa za lečenje. Istovremeno se trude da ubrzaju nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:
Zavod za javno zdravlje
032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02
Dom zdravlja
032/325 – 717 i 032/356 – 993

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.