Društvo

ПРИКУПЉЕНО 130.000 ДИНАРА ЗА МАЛУ ЂУРЂУ

НА ИЗЛОЖБИ ПРИКУПЉЕНО 130.000 ДИНАРА ЗА МАЛУ ЂУРЂУ

Током хуманитарне продајне изложбе “Техника и предузетништво у Моравичком округу“, која је одржана у претак на Градском тргу, прикупљено је 130.000 динара помоћи за трогодишњу Чачанку Ђурђу Максимовић.

Драган Париповић, председник Aктива наставника технике и информатике Моравичког округа (АТИМО), током викенда је уручио новац родитељима мале Ђурђе.

-Ученицима је и овегодине било веома занимљиво и радо су учествовали како у изради модела, тако и у њиховој продаји.Поред развоја техничких и предузетничких вештина, хуманитарни аспект изложбе је такође важан за развој емпатије код ученика– рекао је Париповић.

Ванредни професор Факултета техничких наука у Чачку и члан Градског већа задужен за ресор образовања, науке и културе др Милош Папићнагласио је да Факултет радо подржава идеје и акције наставника који су студиралиуправо на ФТН.

-Факултет на овај начин негује везе са својим алумнистима, као што то раде престижне светскевисокошколсе установе.Сви наставници који су учествовали на изложби добили су од Факултета потврде, које им омогућавају стицање одређеног броја сати стручног усавршавања- рекао је професор Папић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.