Културни центар
Grad Kultura

ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЧАЧАК, од понедељка до петка

ПОНЕДЕЉАК, 25. СЕПТЕМБАР – Концерт састава ОНЕ ТРИ из Бањалуке

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ наступиће три вокала: Ружица Чавић Томашевић, Свјетлана Цеца Видовић и Маја Татић. Имају мноштво талената које желе поделити са публиком и људима који прате њихове каријере већ годинама. Публици ће пружити више од музике, а опет – кроз музику. Уз петочлани бенд који их прати на концертима осетиће се мало стварног живота, доста хумора, а највише љубави.

Фото: Агенција МИНТ

Бесплатне улазнице можете преузети на благајни Културног центра Чачак.

Организација: Представништво Републике Српске у Београду и Музички програм

Велика сала у 20:00ч.

УТОРАК, 26. СЕПТЕМБАР – Позоришна представа ВАЛЦЕР ПОРУЧНИКА НИДРИГЕНА (Опера и театар МАДЛЕНИЈАНУМ)

Позоришна представа Валцер поручника Нидригена драма је идентитета, одбране самосвојности човека угроженог одувек по регулативама по којима мора да се живи…бескомпромисним наметањем устаљених образаца живљења. Бити свој, држати се свог избора, свог уверења, својих принципа, одувек је имало високу цену, која често човека одведе у пропаст, остајање без ослонца, понекад чак и страдање и жртвовање самог себе, истакао је писац дела Миодраг Илић.

Кадет Томас Нидриген је појединац који се бори за истину. Уједно и млади научник који је главни лик у драми Валцер поручника Нидригена. У одори историјског комада представа коју режира Владимир Лазић, идејама које заступа итекако допире до нашег времена. Огледало на сцени постаје не само део сценографије, већ и метафорички опомиње на чињеницу да су другачији, а драгоцени људи и данас међу нама, да уз сва своја страдања успевају да остану људи и да задрже љубав у себи.

РЕЖИЈА: Владимир Лазић; СЦЕНОГРАФИЈА: Милица Бајић Ђуров

УЛОГЕ: Милош Ђуровић, Исидора Грађанин, Срђан Карановић, Ирфан Менсур….

Цене улазница: 1000, 1200 и 1500 динара.

Организација: Позоришни програм

Велика сала у 20:00

СРЕДА, 27. СЕПТЕМБАР – МУДРОСТ ТРАУМЕ

“Траума није оно што Вам се догоди. Траума је оно што се догоди у вама, као резултат онога што вам се догодило“, – Габор Мате. У документарном филму “Мудрост трауме“, путујемо са лекаром, најпродаванијим аутором и добитником Ордена Канадер, др Габором Матеом, да истражимо зашто се западни свет суочава са епидемијама као што су менталне болести, самоубиства, предозирање дрогом и аутоимуне болести. То је путовање са човеком који је свој живот посветио разумевању везе између болести зависности, трауме и друштва. Др Мате нам пружа нову визију: друштво информисано о трауми у којем родитељи, наставници, лекари, доносиоци одлука и закона не брину о поправљању понашања, постављању дијагноза, сузбијању симптома и осуђивању, већ уместо тога теже разумевању извора из којих проистичу узнемирујућа понашања и болести у рањеној људској души.

Организација: Културно – образовни програм и Новак Ђоковић Фондација

Велика сала у 19:30ч.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.