Društvo

ПРОМОЦИЈА ИМУНИЗАЦИЈЕ – НЕОПХОДАН ВЕЋИ ОДЗИВ МЛАДИХ

  • До сада јеу Чачку дато око 90.000 доза вакцина, односно нешто мање од 40 одсто становника. Ипак, у нашем граду је свега 14 процената вакцинисано младих до 30 година старости. Требало би да се вакцинише још око 10.000. Боримо се за цифру од 50.000, јер једино тада можемо да се опустимо, разговарамо без маски, да ђаци пођу у школу у септембру без ове превентивне мере… Надам се да ће и ова акција томе допринети – рекла је примаријус др Славица Драгутиновић, чланица Градског већа, на промоцији имунизације против ковида 19. Акција је одржана јуче испред Дома културе, а подржали су је Канцеларија за младе, Дом здравља и Црвени крст Чачка.

– После 16 месеци борбе са ковидом, дошли смо до закључка да свако ко је прележао корону има последице. Имају их чак и они који су корону су прележали „на ногама“… Једина заштита од короне јесте вакцинација. Држава је обезбедила четири вакцине, можемо да бирамо, мада су све добре. У мојој породици сви смо примили вакцине, и то различите и антитела су присутна – изјавила је др Драгутиновић.

Примаријус др Славица Драгутиновић

Маријана Петронијевић, координаторка чачанске Канцеларије за младе, позвала је своје вршњаке да послушају савете лекара стручњака, као што су то урадили старији суграђани.

Маријана Петронијевић, координаторка чачанске Канцеларије за младе

– Да би имунизација била успешна, да бисмо успели да се приближимо тачки нормалности, неопходно је да се вакциниште што већи број младих људи. Потребно је да схвате значај вакцинације и своју улогу у томе. Оловка за цртање те тачке нормалности је у њиховим рукама – рекла је Петронијевић.

Ирена Јелић, Дом здравља

Ирена Јелић из Поливаленте патронажне службе Дома здравља, поновила је да су се старији суграђани у великом броју вакцинисали. Према подацима са терена, нагласила је она, све више и младих одлучује се за имунизацију.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.