Aktuelno Društvo

ПУKОВНИK ДРАГАН МРДАK НА ЧЕЛУ 98. ВАЗДУХОПЛОВНЕ БРИГАДЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

У присуству високих војних и цивилних званичника и других уважених  гостију, на војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима, уз пригодну свечаност, данас је обављена примопредаја дужности команданта 98. ваздухопловне бригаде Војске Србије. Бригадни генерал Зоран Продановић, досадашњи командант, предао је дужност пуковнику Драгану Мрдаку, који је до сада обављао дужност заменика команданта ове елитне ваздухопловне бригаде.

– У периоду који је пред нама, својим радом и професионалним односом у извршавању задатака оправдаћу указано поверење. Јединице 98. ваздухопловне бригаде заједничким радом допринеће реализцији свих постављених задатака, свесни традиције, али усмерени ка будућности. Посебно желим да нагласим да ћу се залагати за одговорност и максималну посвећеност обавезама, како би ефикасност, ефективност и безбедност извршења задатака били на потребном нивоу. Имајући у виду ове задатке, свестан сам да ми је учињена изузетна част, али сам исто тако свестан и своје личне одговорности и обавеза које ме очекују у вршењу дужности команданта 98. ваздухопловне бригаде –  рекао је на данашњој свечаности  нови командант пуковник Мрдак.

Пуковник Драган Мрдак, нови командант 98. ваздухопловне бригаде

Пуковник Мрдак је завршио средњу војну школу РВ и ПВО, а након тога и Војну академију – смер авијација. Пилотске дане је започео у Подгорици као потпоручник пилот наставник летења. Током каријерног усавршавања је обављао дужности пилота у авијацијском одељењу, помоћника команданта за ГРБ, командира авијацијског одељења у ескадрили, начелника одсека за ваздухопловну подршку у КРВ и ПВО. У каријери је имао више прекоманди, а једно време је провео и на дужности у Управи за планирање и развој ГШ Војске Србије. Од јула 2021. године вршио је дужност заменика команданта 98. ваздухопловне бригаде. Ожењен је и отац два сина. Његово постављење на дужност команданта 98. ваздухопловне бригаде представља признање за његов досадашњи посвећени рад.

Бригадни генерал Зоран Продановић, сада бивши командант 98. ваздухопловне бригаде

Досадашњи командант бригадни генерал Зоран Продановић је завршио Ваздухопловну општу средњу војну школу у Мостару и Ваздухопловну академију. Летачку каријеру је започео у скопском Петровцу. Током војничке каријере је прошао скоро све дужности, а на дужност команданта 98. ваздухопловне бригаде је ступио крајем фебруара 2020. године. За време командовања бригадом пружио је огроман допринос развоју оперативних способности бригаде и по томе ће остати упамћен. Са дужности команданта ове елитне бригаде одлази у заслужену пензију.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.