Grad

Radni tim Čačka poziva penzionisane, kao i medicinare u privatnoj praksi da pomognu kolegama u Opštoj bolnici i Domu zdravlja

Članovi Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku dr Mihailo Luković, kao i direktor Opšte bolnice dr Miroslav Sretenović pozvali su medicinare koji su u penziji i prvatnoj praksi, i lekare i medicinske sestre da se pridruže kolegama iz Opšte bolnice i Doma zdravlja, kako bi im pomogli u borbi protiv korona virusa.


Razlog je veliki broj zaraženog medivcinskog osoblja, kao i permanentni pritisak na prijemno-trijažnu ambulantu bolnice, a u takvim uslovima, kako je rečeno, veoma je teško organizovati zbrinjavanje i negu sve većeg broja pacijenata.

– Ja sam pitao direktora da pozove kolege koje su u penziji i privatnike. On je rekao da nema nikakvih zakonskih okvira, što je tačno. Ja sada molim zvanično moje kolege koje rade u privatnom sektoru da svoje usluge stave na raspolaganje Opštoj bolnici i Domu zdravlju, isto molim i penzionisane kolege, i lekare i penzionisane sestre, takođe, molim zdravstvene radnike koji su se opravili da se vraćaju na posao čim se oporave – rekao je dr Luković.

Doktor Miroslav Sretenović naglasio je da je u ovoj situaciji svaka pomoć dobro došla.


-U ovakvim situacijama, koje su kao ratne, svaka pomoć je dobrošla. Mi na to ne možemo da utičemo, nikoga da prisiljavamo, to je stvar dobre volje ili humanosti – rekao je dr Sretenović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.