Grad

REBALANSOM BUDŽETA GRADSKA KASA PUNIJA ZA 67 MILIONA DINARA

Prema rečima gradonačelnika Čačka MilunaTodorovića, jedna od glavnih tačaka današnje sednice Gradskog veća bila je prvi i jedini rebalans budžeta za ovu godinu, sa kjojim je gradska kasa punija za 67 miliona dinara.

-Dodatnih 67 miliona dinara za, pre svega, isplatu solidarnih pomoći za predškolske ustanove, 501 zaposleno lice u dve predškolske ustanove čiji je osnivač Grad, 5.000 dinara po preporuci Vlade, koju smo mi prihvatili I 153 zaposlena lica, takođe u predškolskim ustanovama, koja će dobiti 18.000 dinara jednokratne solidarne pomoći – rekao je Todorović. Od  novembra se, kako je istakao Todorović, očekuje i povećanje zarada u javnom sektoru, u jedinicama lokalne samoupreave osam odsto, devet u okviru socijalne zaštita i 10 odsto u ustanovama kulrture. Jedno od većih izdvajanja u ovom rebalansu budžeta je 16 miliona dinara za drugu fazu rekultivacije deponijePrelići, dok će Vlada Republike u ovom projektu učestvovati sa 67 miliona dinara. Kako je naglasio gradonačelnik lokalna samouprava zadovoljna je izvršenjem budžeta za prvih devet meseci ove godine.

-Preko 60 odsto jew izvršenje budžeta, ali ono što posebno raduje je dodatnih 163 miliona dinara više u prvih devet meseci prihoda od poreza na zarade u odnosu na isti period prošle godine – rekao je Todorović.

Prema rečima greradnočelnika, očekivanja su da ovaj trend u poslednjem kvartalu bude još bolji. Kreditno zadsuženje Grada je 117 miliona dinara, zaključno sa 30. septembrom, a na taj dan na konsolidovanom računu budžeta Grada zabeleženo je 299 miliona dinara, što je, prema rečima Todorovića, osnov da se planirane aktivnost i realizuju.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.