Aktuelno Sport

RIBOLOV – NAJVIŠE HVATANA BABUŠKA

Najlepša vest koja nam stiže sa svih ribolovnih područja je da su vode sve bistrije, a da se reke polako povlače u svoje tokove. Što se tiče ulova, oni su dosta slabi, jer nema mnogo ribe koja sme da se lovi, a i sa onom koja nije u zabrani postizani su loši rezultati.

Na Limu i Drini uhvaćena je samo poneka pastrmka. Kod Kokinog Broda pecane su babuška i zlatovka, a neke naše kolege su uspele da izvuku i ponekog smuđa. Pastrmka, u malim kolučinama, hvatana je na Rzavu i Đetinji. Na Zapadnoj Moravi, pored nezibežne babuške bilo je i malo štuke. Ove vrste su lovljene kod Knića, a uhvaćen je i poneki smuđ.

Kolege, kao što vidite, svuda su ulovi bili “mršavi”. I u nedelji pred nama ne treba očekivati bolje rezultate, ali to nikako ne treba nas obeshrabri, pa da odustanemo od izlaska na vodu tokom predstojećih sedam dana. Sledećeg petka iz zabrane izlazi bela riba, a onda će situacija biti mnogo povoljnija. Za svaku pohvalu je što je svaki ulovljeni primerak bele ribe vraćan u reku i to samo pokazuje koliko smo savesni i odgovorni prema prirodi. Do sledećeg susreta BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.