Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE, SJAJNA NEDELA ZA VARALIČARE

Naše kolege, koje su proteklih nedelju dana pecale na Limu, pohvalile su nam se finim ulovima krupne mrene. Naravno, dobri ulovi bele ribe se podrazumevaju. U okolini Brodareva, pecani su još krkuša i skobalj. Skobalja i plotice najviše je bilo na Drini, a na toj reci uhvaćene su i dve mladice. Jedna ispod, a druga iznad mere, i obe su nastavile da plivaju. I kod Kokinog Broda odlično su se javljali skobalj i plotica, dok su uhvaćeni i poneki smuđ i šaran.

Na jezeru Vrutci, osim bele ribe, uhvaćen je poneki krupan grgeč, ali i poneki bucov. Na Rzavu i Đetinji varaličari su uživali loveći klena, a odlično su prolazili i na drugim mestima. Zapadna Morava je jedno takvo, a na ovoj reci ovim načinom ribolova lovljen je i bucov. Bilo je bele ribe, babuške, šarana, a poneki ribolovac je uhvatio i soma. Najbolji rezultati postignuti su u donjem toku ove reke. Od kružnog puta do Donje Gorevnice hvatani su skobalj, bodorka, babuška, mrena, nosara. Na Gružanskom jezeru je bilo odličnih ulova bele ribe i šarana, a uhvaćeni su još i poneki smuđ i som.

Vreme nam ide na ruku. Prognoza je da će ovako biti do kraja meseca. Vodostaji su, takođe, odlični. Ne postoji ni jedan razlog da se i u periodu pred nama ne izađe na vodu. Do sledećeg izdanja “Kutka“ BISTRO!!!

 Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.