Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE -VARALIČARI OSTVARILI ODLIČNE REZULTATE

Protekle nedelje vremnski uslovi su nam išli na ruku, pa je finih ulova bilo na svim područjima. Posebno se posrećilo varaličarima, koji su svuda lepo prolazili sa klenom, pastrmkom, štukom, somom i bucovom.

Na Limu, kod Prijepolja, fino je hvatana bela riba, najviše mrena i klen. U lovu na klena najviše su korišćeni živi mamci, skakavci i popići. Dobro se javljala i krkuša, korišćen je vodeni crv kao mamac, a bilo je i uhvaćenih primeraka pastrmke i lipljana. Duž Drine plotica je bila najčešći ulov, a hvatani su još lipljan i skobalj. Poneka pastrmka je izvučena na obalu i na ovoj reci. Pegava lepotica rečnih tokova najviše je hvatana na Rzavu i Đetinji, a pored nje lovljen je i lipljan. I protekle nedelje šaran je odlično “radio” kod Kokinog broda, a tu su pecani još i smuđ, klen i poneka zlatovka. Babuška se lepo javljala kod Međuvršja. Na ovom jezeru uhvaćeni su poneki šaran i som. Nizvodno, od Parmenca do Donje Gorevnice, najviše je bilo bele ribe, naročito nosare, skobalja i klena, mada je ulovljena poneka štuka i par primeraka soma. I na Zapadnoj Moravi  klena su najviše hvatali koristeći žive mamce, skakavca i popića, a krkušu uz pomoć vodenog crva. Kod Knića, standardno dobro je hvatana bela riba, a pored nje i šaran. Pecani su još i som i poneki smuđ.

Kolege, želimo da vam i predstojeća nedelja bude uspešna kao i ova. Ako ima nekih koji nisu imali sreće ove, nadamo se da će je imati više sledeće nedelje. Do sledećeg izdanja “Kutka” BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.