Grad

SA GRADSKOG VEĆA- KUPLJENA TRI DOMAĆINSTVA ZA RASELJENE SA KOSOVA I METOHIJE

Sredstvima Komesarijata za izbeglice i migracije i grada Čačka kupljene su tri kuće za interno raseljena lica sa područja Kosova i Metohije, a u toku je i javni poziv za kupovinu još pet seoskih gazdinstva u koje će se useliti raseljenje i Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH).

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je danas da je kupovina seoskih gazdinstava predviđena Akcionim planom iz marta 2018. godine oko kog se poslednjih dana vodila polemika.

“Ubrzo ćemo naše zemljake sa Kosova i Metohije naseliti u tri seoska domaćinstva. Ukupan iznose sredstva za te namene je 4.500.000 dinara. Komesarijat za izbeglice i migracije opredelio je 90 odstvo sredstava, a Grad 10”, rekao je Todroović, dodajući da se će vrlo brzo krenuti da dodelom ugovra.

Juče je raspisan novi konkurs, ali ovog puta su sredstva izdvojena za pet seoskih gazdisntava. Pravo da konkurišu imaće izbegli iz Hrvarske i BiH.

“Drugi ugovor je vredan 7.000.000 dinara i od tog novca biće kupljeno pet kuća. Dodeljena će biti i sredstva za opremanje domaćinstava. Javni poziv otvoren je do 24. januara. Zainteresovani se mogu javiti u Gradsku stambenu agenciju”, istakla je direktorka agencije Brankica Jelić.

Na današnjoj sednici Gradskog veća konstatovano je da su u ovoj godini 34 para podnela zahteve za sredstav kako bi se podvrgli vantelesnoj oplodnji.

Iz budžetske rezerve opredeljena su dodatna sredstva koja su nedostajala za te namene.

Članovi veća prihvatili su plan i program poslovanja Javno komunlanog preduzeća Duboko za 2020. godinu, kao i predlog o mesnoj samoupravi kojim je predviđeno da se izbori za savete mesnih zajednica mogu održati kad i redovni loklani, parlamentarni izbori, rekao je Todorović.

On je naveo i bi do polovine naredne godine trebalo da bude doneta studija kojom je predviđena rekultivacija jezera Međuvršje, dodajući da će se aplicirati za projekat kod međunarodnih organizacija. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.