Grad

СЕДНИЦА ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ ЗАКАЗАНА ЗА СРЕДУ, 18. МАЈ

ОДБОРНИЦИ ОДЛУЧУЈУ О ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПОЉОПРИВРЕДИ И ЗАДУЖИВАЊУ ГРАДА

Ново заседање Скупштине Града Чачка, 16. по реду, биће одржано у среду, 18. маја. На дневном реду седнице градског парламента налази се 29 тачака дневног реда.

Фото: Архива „Чачанског гласа“

Одборници градског парламента ће већ на почетку заседања разматрати изузетно важне тачке дневног реда: предлог одлуке о јавном задуживању локалне самоуправе, као и предлоге Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Чачка за 2022. годину и одлуке о условима и начину коришћења подстицајних средстава у пољопривреди.

Град Чачак планира да се задужи код пословних банака у износу од 150.000.000 динара. Планирани период отплате кредита је четири године, не рачунајући период мировања од 12 месеци. Кредитно задужење Града, за које би „зелено светло“ требало да дају одборници градског парламента, како стоји у нацрту одлуке, биће искоришћено за финансирање капиталних инвестиционих расхода утврђених Одлуком о буџету Града Чачка за 2022. годину. Реч је о учешћу Града Чачка у финансирању капиталних инвестиционих улагања у брану „Сврачково“ у висини од 30.000.000, а преосталих 120.000.000 динара из кредитног задужења требало би да буде утрошено у област управљања и одржавања јавног осветљења, конкретно, за замену и проширење јавне расвете – лед расвете.

Скупштина Града Чачка ће разматрати и извештаје о прошлогодишњем раду Градске стамбене агенције Чачак, градских установа културе – Дома културе, Народног музеја, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, Уметничке галерије „Надежда Петровић“, Међуопштинског историјског архива за Град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани, „Градског позоришта Чачак“, Центра за стручно усавршавање Чачак, као и Научно технолошког парка и Туристичке организације Чачка.

На дневном реду седнице је и предлог Оперативног плана одбране од поплава за воде другог реда на територији Града Чачка за 2022. године, извештај о прошлогодишњем раду Градског штаба за ванредне ситуације, као и предлози Комисије за кадрове и мандатно имунитетска питања. Биће разматрани и предлози планова детаљне регулације „Лугови“, „Спортски центар“ и „Кулиновачко поље“, затим, предлози решења о разрешењу, односно, избору два члана Савета за локални економски развој, као и закључка о приступању изменама и допунама Пословника о раду Скупштине Града Чачка.
Седница почиње у 10 сати.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.