Aktuelno Grad

SEDNICE SKUPŠTINSKIH ODBORA VEĆ OD JESENI U ČAČKU

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je prilikom današnje posete Čačku razgovarala sa predstavnicima gradskog rukovodstva i najavila da će u našem gradu već od jeseni biti organizovane prve sednice skupštinskih odbora za privredu, regionalni razvoj i turizam. Predsednica Skupštine Srbije je istakla da je sastanak sa gradskim rukovodstvom pokazao da ima prostora i potrebe za snažnijom saradnjom republičkog parlamenta sa lokalnim samoupravama.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da Grad Čačak već u narednoj godini dobije Muzej roken-rola.
– Pripadam generaciji koja je odrasla na najboljim tekovinama jugoslovenske i srpske rok scene i smatram da je Čačak kolevka roken-rola. Ne treba zaboraviti Radomira Mihajlovića Točka, Riblju čorbu i druge koji su se upisali u istoriju roken-roka – istakla je predsednica Skupštine Srbije, od koje je, inače, i potekao predlog da Čačak dobije muzej posvećen roken-rolu.

Todorović je rekao da gradsko rukovodstvo namerava da učestvuje na konkursu „Gradovi u fokusu“, kako bi obezbedilo sredstva za zgradu Muzeja košarke, jer je Čačak poznat po ovom popularnom sportu. Gradonačelnik je, takođe, dodao da je naš grad prepoznatljiv i po velikim rok muzičarima i izrazio uverenje da će najavljeni projekti biti uspešno i realizovani.

Predsednica Skupštine Srbije je izjavila da bi u oktobru trebalo da krene iz Beograda karavan o mentalnom zdravlju mladih pod nazivom „Nisi sam“, koji će biti posvećen problemima sa kojima se svakodnevno susreću pripadnici mlađih generacija. Prvi grad u kome će gostovati najavljeni karavan jeste Čačak.
– Otvoreno želimo da razgovaramo sa mladima o svim problemima sa kojima se suočavaju u ovim vremenima i o tome na koji način može da im pomogne društvena zajednica. Razgovor o mentalnom zdravlju svih nas, a posebno mladih, jeste jedna velika stigma – velika predrasuda. Bez nekih otvorenih razgovora ljudi teško mogu da se izbore sa unutrašnjim nemirima i mentalnim problemima i ukoliko ih imaju trebalo bi ih uputiti da razgovaraju sa strukom – objasnila je Maja Gojković.

Оставите одговор