Društvo

Sindikat obrazovanja Čačak traži obustavu nastave

Sindikat obrazovanja Čačka (SOČ), koji broji 1.300 članova iz 28 škola na teritoriji Čačka i Dragačeva, uputio je zahtev Kriznom štabu za vanredne situacije, na čijem je čelu gradonačelnik Milun Todorović, da se u svim školskim ustanovama na teritoriji grada nastava obustavi na najmanje 14 dana.

Kako se navodi u saopštenju ove sindikalne organizacije, u tom periodu nastava bi se odvijala onlajn, zašta su, kako ističu, škole spremne koristeći postojeće platforme koje i sada funkcionišu.

– Razlog za za ovakav predlog je naglo povećanje broja obolelih od virusa korona kako među zaposlenima u školama, tako i među decom, bilo da su u pitanju osnovne ili srednje škole. Imamo priličan broj nastavnika koji su u izolaciji zbog zaraženosti nekoga od članova porodice ili kontakata sa zaraženima. Isto tako zbog sve većeg broja nastavnika koji su zbog korona virusa van škole, praktično postaje skoro nemoguće organizovati nastavni proces – navodi se u saopštenju SOČ.

Oni su izneli ocenu da stanje u gradu Čačku, koji je, po njihovim navodima, peti po zaraženosti u Srbiji, ne treba dodatno otežavati.

– Priznaćete, zdravlje učenika, njihovih roditelja, a i nastavnog osoblja treba da bude na prvom mestu – navodi se u saopštenju SOČ.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.