Društvo Grad Kultura Selo

СМОТРА НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ШЉИВОВИЦА

СМОТРА НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ШЉИВОВИЦА
🗓 27. мај, субота
🕓 16:00
📍 Институт за воћарство
✨️ Чачак по 12. пут организује Смотру најбољих српских шљивовица, уз подршку Града и у сарадњи са Народним музејом у Чачку. Цела смотра биће у оквиру пројекта Чачанска родна Чачак – престоница културе Србије 2023, и названа је фестивал ракије „ДООБРА!!!“.
🗓 У суботу 27. маја, са почетком у 16 сати, у дворишту Института за воћарство биће проглашене и промовисане најбоље српске шљивовице за 2022. годину. Ове године је оцењено 99 најбољих српских шљивовица. Посетиоци ће моћи да пробају свих 99 оцењених врхунских шљивовица, као и шљивовице победника ове смотре из предходних 12 година. Своје ракије шљивовице изложиће и познати произвођачи ракије из чачанског краја.
🕓 Програм почиње у 16 сати у кругу Института. Уз поздравне здравице посвећене шљиви и ракији, биће речи и о значају шљивовице, као националног јаког алкохолног пића, за наш народ, као и о значају уписа Српске шљивовице на УНЕСКО-ву Листу нематеријалне културне баштине човечанства.
✔️Ово ће пратити и изложбе у којима ће се осветлити производња ракије са етнолошке и технолошке стране. Затим следи додела повеља на Смотри најбољих српских шљивовица, као и проглашење најбоље шљивовице. Следи дегустација врхунских шљивовица уз стручне коментаре наших водећих произвођача и оцењивача квалитета ракије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.